Wij eten zo’n 1 keer in de week friet, soms iets vaker als ik een keer geen zin heb om te koken. Meestal is dat gewoon standaard wat friet en snacks, niks bijzonders dus.

Ik ben echt een liefhebber van eten en vindt het dan ook leuk om in de keuken te staan en vooral nieuwe recepten uit te proberen. Pinterest gebruik ik dan ook regelmatig om opzoek te gaan naar nieuwe recepten.


Aangezien wij dus regelmatig gewoon standaard friet met wat snacks aten, had ik nu eens zin in friet met wat anders.

Ingrediënten:
  • Friet
  • Kant en klare satésaus
Ingrediënten voor de saté:
  • 400 gram kipfilet
  • 4 el ketjap Manis
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl korianderpoeder
Ingrediënten voor de salade:
  • 0,5 tl dijonmosterd
  • 1 el wittewijnazijn
  • 3 el zonnebloemolie
  • 1/2 kropsla
  • 80 gram cherrytomaatjes

Bereidingswijze:
  • Snijd de kip in blokken en meng met de ketjap, koriander en komijn. Zet even in de koeling terwijl je de salade gaat klaar maken.
  • Doe de mosterd en azijn samen in een kom en doe het bij de sla samen met de zonnebloemolie.
  • Bak de kipfilet gaar en bak ondertussen de friet in de frituur of airfryer.
  • Warm de satésaus alvast op.
  • Als de kip gaar is, rijg het dan op saté prikkers, en verdeel de saté, salade en friet over de borden.

Eet Smakelijk

Bron: 24Kitchen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.