Op zaterdag of zondag is het bij ons altijd standaard ‘friet dag’ meestal gebeurt dat op de wat drukkere dagen dat ik dan ook weinig zin heb om te koken. Maar een keer wat anders dan friet met snacks is ook wel eens lekker! Daarom heb ik dit heerlijke gerecht gemaakt! Houd je van zoet en wat pit dan is dit gerecht zeker wat voor jouw. Het mooie aan dit gerecht is dat je het zelf zo pittig kan maken als je zelf lekker vind!


Dat wordt smullen!

Ingrediënten:

  • 300 gram kipfilet
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 uien
  • 1 gele paprika
  • 150 gram champignons
  • 70 gram tomatenpuree
  • 40 gram hela kruiden ketchup curry (of andere saus)
  • 30 gram ketjap manis
  • 30 gram natuurazijn
  • 25 gram suiker
  • 3 theelepels sambal oelek (of meer, als je het pittiger wilt hebben)
  • Optioneel: friet

Bereidingswijze:

  • Pers de knoflook fijn, snijd de uien in halve ringen en fruit de ui en knoflook een beetje aan.
  • Snijd ondertussen de kipfilet in kleine blokjes. Haal de uien en knoflook uit de pan en zet dit even apart in een schaaltje. Doe de kipfilet met wat olie in dezelfde pan en bak de kipfilet rondom gaar.
  • Ondertussen kan de airfryer alvast aan om de friet te bakken.
  • Ondertussen snijd je de champignons in plakjes en de paprika in blokjes. Als de kip bijna gaar is kan je alvast de champignons mee laten bakken samen met de kipfilet.
  • Doe na een paar minuten de paprika, de uien en knoflook bij de kipfilet en laat dit even mee bakken. Na een paar minuten kan de tomatenpuree erbij. Roer dit even door.
  • Doe als laatste de curry, azijn, suiker, sambal oelek en ketjap erbij en roer dit goed door elkaar. Laat dit prutje even wat indikken.
Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.