Ken je die heerlijke zoete Chinese tomatensoep van de de Chinees? Dat is echt mijn favoriete soep van alle soepen die er zijn! Dit recept heb ik ‘geprobeerd’ na te maken, en al zeg ik het zelf, dat is goed gelukt! Probeer hem zelf maar eens uit!

Ingrediënten:

  • 2 kipfilets
  • 2 eieren
  • 1 Bosui
  • Liter kippenbouillon
  • 1 pak tomatenblokjes
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 3 eetlepels appelmoes (diegene met natuurlijk suikers toegevoegd)
  • 2 eetlepels maizena
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel gembersiroop
  • Optioneel: 2 stokbroden

Bereidingswijze:

  • Snipper de ui en pers de knoflook uit.
  • Verwarm ondertussen de oven voor volgens gebruiksaanwijzingen van het stokbrood. Als de oven warm is kan je het stokbrood alvast gaan afbakken.
  • Doe wat olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook tot deze glazig gaan zien.
  • Doe de tomatenpuree erbij en bak dit even kort mee.
  • Voeg dan de bouillon samen met de appelmoes, gembersiroop, tomatenblokjes, kipfilet en de suiker toe. Laat dit ongeveer 25 minuten zachtjes koken tot de kipfilets haar zijn. Controleer dit even door er met je vork in te prikken, als dat makkelijk gaat dan zijn ze gaar!
  • Tijdens het wachten tot de kip gaar is, gaan we alvast de omelet bakken. Kluts 1 eitje in een kom en bak hier een omelet van, doe het zelfde bij het 2e eitje. Laat deze dan even afkoelen.
  • Haal de kipfilets uit de soep en pluis de kip uiteen door middel van 2 vorken, het vlees los te trekken.
  • Zet de staafmixer in de soep en pureer deze tot de soep mooi glad is.
  • Doe de kip weer terug in de pan.
  • Meng de maizena met wat water en doe dit door de soep, zodat de soep nog wat kan indikken.
  • Snijd de bosui in ringen.
  • Rol de afgekoelde omeletten op en snijd deze in reepjes, en doe deze ook in de soep samen met de bosui.
  • Verdeel de soep in kommen, als je nog over hebt kan je de rest makkelijk invriezen.
Eet smakelijk!

Ga jij dit recept een keer proberen? Foto’s ontvangen van jullie creaties, is altijd leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.