Wij lusten echt graag Ijskoffie samen, en als we in de stad zijn bestellen we die ook maar al te graag! Maar jij kunt ze nu thuis ook zelf maken. 2 weken geleden deel ik al een recept van een Ijskoffie milkshake en dit wordt een Ijskoffie!


Ingrediënten:

  • 2 dubbele espresso’s
  • 100 ml gecondenseerde melk
  • 2 theel vanillesuiker
  • Karamelsaus
  • 10 ijsblokjes
  • Kant en klare slagroom

Bereidingswijze:

  • Maak de espresso’s (ik gebruikte oploskoffie, en deed de kommetjes halfvol schenken met kokend water)
  • Als je de koffie iets zoeter wil hebben doe je in elk kommetje een theel vanillesuiker en wat karamelsaus en roer dit goed door.
  • Zet de espresso’s voor minimaal 2 uur in de koelkast.
  • als de koffie goed is afgekoeld doe je de koffie, samen met de gecondenseerde melk en ijsblokjes in de blender.
  • Mix het geheel net zolang totdat je de ijs niet meer hoor crunchen.
  • Giet het in een glas en doe er wat kant en klare slagroom op en giet er wat karamelsaus overheen!

Bron: Lekker & simpel

Geniet ervan!😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.