Ik kan mezelf nou niet echt bepaald een goede eter noemen als het om ontbijt en lunch gaat, ik eet makkelijk heel de dag niks en eet ik pas bij het avond eten.

Maar deze week heb ik een recept op pinterest gevonden die ik prima als lunch kan eten, het is misschien meer een recept wat je bij de koffie zou nemen, maar goed!

Misschien niet heel gezond maar wel erg lekker! Dus dat heb ik deze week dan ook zeker gedaan! Af en toe is iets minder gezond ook niet erg.


Als je van de smaak zoet met wat zurige frisheid houd zou ik deze eens uitproberen.

Ingrediënten:
  • 1 blik super croissantdeeg
  • 70 gram zachte ongezouten roomboter
  • 1 flinke el kaneelpoeder
  • 4 el rietsuiker
  • 1 ei, losgeklopt
Ingrediënten glazuur:
  • 100 gram poedersuiker
  • Het sap van 1 citroen
Nodig:
  • Vel bakpapier
  • Bakblik
Bereidingswijze:
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier.
  • Roer de boter en kaneel door elkaar. Haal het croissantdeeg uit de verpakking en rol uit. Besmeer het croissantdeeg met de kaneelboter en bestrooi met de rietsuiker.
  • Rol het croissantdeeg vanaf de korte kant strak op tot een rol. Snijd ze ongeveer in 9 plakken. Leg de kaneelbroodjes (let op dat je er wat ruimte tussen laat) op het bakblik. Bestrijk de bovenkant dun met ei.
  • Bak ze 20 minuten in de oven. Haal ze uit de oven.
  • Roer voor het glazuur de poedersuiker tot een dik, glad papje met wat citroensap, drizzle het glazuur over de kaneelbroodjes als ze nog warm zijn.

Ben je meer een zoete kauw? Probeer dan deze variant eens! Of maak ze gewoon eens allebei.

Ingrediënten:
  • 1 blik super croissantdeeg
  • 70 gram zachte ongezouten roomboter
  • 1 flinke el kaneelpoeder
  • 4 el rietsuiker
  • 1 ei, losgeklopt
Ingrediënten glazuur:
  • 100 gram poedersuiker
  • 3 a 4 el water
Nodig:
  • Vel bakpapier
  • Bakblik

Bereidingswijze:
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier.
  • Roer de boter en kaneel door elkaar. Haal het croissantdeeg uit de verpakking en rol uit. Besmeer het croissantdeeg met de kaneelboter en bestrooi met de rietsuiker.
  • Rol het croissantdeeg vanaf de korte kant strak op tot een rol. Snijd ze ongeveer in 9 plakken. Leg de kaneelbroodjes (let op dat je er wat ruimte tussen laat) op het bakblik. Bestrijk de bovenkant dun met ei.
  • Bak ze 20 minuten in de oven. Haal ze uit de oven.
  • Roer voor het glazuur de poedersuiker tot een dik, glad papje met wat water, drizzle het glazuur over de kaneelbroodjes als ze nog warm zijn.

Eet Smakelijk

Bron: Keukenliefde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.