Ingrediënten:
  • rijst
  • 1 kilo kipfilet
  • 500 gram boontjes
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 uien
  • 3 theelepels uienpoeder
  • 2 theelepels gemalen komijn
  • 3 theelepels gemalen koriander
  • 14 eetlepels ketjap
  • 3 theelepels trassi (te koop bij ah)
  • 2 eetlepels basterdsuiker
  • 4 theelepels tamarindepasta (te koop bij ah)
  • 3 theelepels gembersiroop
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 250 ml water
  • 2 eetlepels maizena
  • Optioneel: Cassave kroepoek
Bereidingswijze:
  • Kook de rijst, zoals aangegeven op de verpakking.
  • Snijd de kipfilet in blokjes, snipper de uitjes, pel de knoflook.
  • Breng een pan met ruim water aan de kook.
  • Verhit olie in een wok, en bak de kipfilet hierin gaar.
  • Kook ondertussen de sperziebonen haar in een pan.
  • Pers de knoflook uit en voeg bij de kip, doe vervolgens de uien erbij en laat dit even rustig mee bakken.
  • Voeg dan alle ingrediënten toe, behalve het water en de maizena, roer dit even goed door en voeg daarna het water toe.
  • Meng de maizena met een klein beetje water tot een papje en voeg dit bij de ketjap marinade.
  • Laat het even indikken totdat er een mooie saus ontstaat.

Let op: dit gerecht is gebaseerd op 2 grote eters, mocht je minder willen maken, halveer het dan gewoon.

Eet smakelijk!

Bron: Eef kookt zo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.