Bij ons is het op zaterdag altijd ‘friet’ dag, meestal is dit dan gewoon een bordje friet met 1 of 2 snacks, maar soms heb ik gewoon eens zin in net even wat anders dan het standaard bordje friet.

Dit recept staat binnen een halfuurtje op tafel en is ook nog eens ontzettend lekker!

Gezondere variant van kapsalon

Iedereen kent de normale ‘kapsalon’ denk ik wel met friet, döner, wat groente en knoflooksaus, niet heel gezond maar wel onwijs lekker! Deze kapsalon is net even wat gezonder met zoete aardappelfriet, kip, sla, komkommer, cherrytomaatjes, gesmolten geraspte kaas en knoflooksaus en nog steeds onwijs lekker! Ik heb al eens eerder een ander recept van de kipkapsalon gedeeld, ook gezond en weer net iets anders dan dit recept.

Ingrediënten voor 2 personen:

  • Een zak met zoete aardappelfriet
  • 250 gram kipfilet
  • Geraspte kaas
  • 7 cherrytomaatjes
  • 0,5 komkommer
  • 1 rode ui
  • Ijsbergsla
  • 1 teentje knoflook
  • Shoarmakruiden
  • Knoflooksaus
  • Zout

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Bak de zoete aardappelen volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking, ik gebruikte de airfryer.
  • Snipper de rode ui en pers de knoflook uit
  • Verhit een beetje olie en fruit de ui en knoflook even aan.
  • Snijd de kipfilet ondertussen in blokjes en voeg deze toe en bestrooi de kip met wat shoarmakruiden.
  • Terwijl je de kip bakt, kan je alvast even de groente snijden. De komkommer in plakjes en de cherrytomaatjes halveer je.
  • Verdeel de zoete aardappelfriet over de ovenschaaltjes (wij hadden kleine ovenschaaltjes en deden dit dus per portie). Strooi er wat zout over. Doe daarna de kip over de zoete aardappelfriet en verdeel de geraspte kaas erover. Zet het dan ongeveer voor 5 minuutjes in de oven, dan is namelijk de kaas wel goed gesmolten.
  • Haal de ovenschaaltjes uit de oven, verdeel de groente en sla erover en knijp er wat knoflooksaus over.

Onze ijsbergsla was niet goed meer toen ik het ging maken, dus deze zit er bij ons nu ook even niet op. Daarnaast gebruikte wij de knoflooksaus van yildriz, alleen dan de hot variant.

Eet smakelijk!

Bron: Eef kookt zo

9 Reacties

  1. Het ziet er uit als een heerlijk recept. Laatst zag ik een recept voor shoarma van oesterzwammen. Dat is misschien wel een goed alternatief voor de kip.

  2. Ik heb dus nooit een echte kapsalon in een snackbar ofzo gegeten maar ik maak wel ook een soort van gezonde kapsalon voor de kinderen thuis soms, dat vinden ze erg lekker. Met zoete aardappelfriet lijkt me erg geslaagd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.