Mijn man en ik vieren onze verjaardagen altijd samen ergens tussen eind november en half december in. Want ja hij is 28 november jarig en ik 24 december. Het ene weekend vieren we het voor vrienden en het andere weekend voor familie. 

Ik ben een enorme liefhebber van bakken & koken, heerlijk vind ik dat om te doen. Heb dan ook graag de tafel vol zitten met mensen waarvoor ik kan koken om mijn kook kunsten te laten tonen. Zo ook op onze verjaardag dan bak ik altijd standaard 2 taarten! Dit jaar waren dit de aardbeien slagroomtaart en stroopwafel taart. Hieronder vindt je het recept van de stroopwafel taart.


Ingrediënten:

  • 1 dr oetker biscuit taart (zie ingrediënten er van op de verpakking)
  • 500 ml slagroom
  • Een pak mini stroopwafels
  • Een pak grote stroopwafels
  • Dessert karamelsaus

Bereidingswijze:

  • Maak de biscuit taart volgens de aanwijzingen op de verpakking en bak deze. Zodra deze klaar is met bakken en afgekoeld is, kan je de taart in 3 lagen snijden met een taart zaag of kartelmes.
  • Zoet de slagroom naar wens met suiker. Klop de slagroom stijf en schep ruim de helft ervan in een spuitzak, met mondstuk naar keuze.
  • Besmeer de onderste laag met een dikke laag slagroom en kruimel er wat grote stroopwafels overheen.
  • Leg de 2e biscuit laag er bovenop en die hierbij precies hetzelfde als de onderste laag. Leg nu de bovenste laag erop.
  • Besmeer de hele taart met slagroom en garneer de zijkanten van de taart met stukjes stroopwafel.
  • Op de bovenkant van de taart kan je toefjes maken met de slagroom die nog over is en daar zet je wat mini stroopwafels tussen (die hoef je alleen door de helft te snijden.) drizzle er als laatste nog wat karamelsaus over.

Bron: Over eten gesproken

Ik heb er m’n eigen draai aan gemaakt aan het recept.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.