Ken je dat? Dat je naar de bioscoop gaat en lekker een grote bak met popcorn pakt voor tijdens de film en vaak al half leeg is voordat überhaupt de film begonnen is?

En mis jij die overheerlijke popcorn dan ook als je thuis eens een filmpje ga kijken? Ik dus wel! Want ik eet niets liever dan popcorn bij de film of dit nu thuis of in de bioscoop is. Hoe mooi zou het dan zijn als jij vanaf nu jouw eigen popcorn kan maken voor tijdens de film of misschien wel een andere gelegenheid! In dit artikel lees je wat voor popcorn je er mee kan maken, 1 recept, hoe het apparaat werkt of het makkelijk schoon te maken is en natuurlijk wat WIJ ervan vinden!


De gadgy ronde popcorn machine

Iedereen kent vast en zeker wel die popcorn magnetron zakjes, maar die popcorn smaakt het verre van de popcorn van de bioscoop, ze zijn vaak zacht en kleverig. Wat is dus een goede popcorn machine om die knapperige popcorn te krijgen?

Nodig iedereen maar uit! Want ik heb de perfecte popcorn machine gevonden! Hij is makkelijk in gebruik, en je hebt binnen no time een hele bak vol met popcorn! Daarnaast kan je dus zelfs smaakjes toevoegen aan je popcorn! Kom maar op met die zoete popcorn!

Hoe werkt de popcorn machine?

Je hoeft alleen maar de stekker in het stopcontact te doen en het knopje op de machine om te zetten, om het apparaat z’n gang te laten gaan. Ik gebruikte elke keer maar 80 gram mais om dus zo’n volle bak te krijgen. Let er alleen wel op dat hij niet automatisch uitgaat dus als je geen aangebrande popcorn wilt zou ik de machine wel in de gaten houden. De handvaten zijn hitte bestendig en kan je dus gewoon vast pakken als je popcorn klaar is en je hoeft er zelfs geen schaal voor uit de kast te halen. Klik de zwarte deksel op de grote witte deksel, draai hem om en tadaa een hele grote schaal met popcorn!

Hoe heb ik deze zoete popcorn gemaakt?

 • Allereerst gebruikte ik 80 gram mais en deed deze in de machine.
 • Bij de popcorn gooide ik 80-100 gram suiker. Dit is echt een kwestie van uitproberen naar smaak, het ligt er maar net aan hoe zoet je je popcorn wilt.
 • Ik zet de deksel erop en zet de machine aan!
 • Op de bovenkant van de deksel zitten gaatjes daar legde ik ongeveer 50 gram boter op. Door de warmte van de machine gaat de boter smelten en valt dit door de gaatjes bij de popcorn, waardoor je die heerlijke lekkere zoete popcorn krijgt!

Wat vonden wij van deze popcorn machine?

Wij hebben heerlijk zitten genieten met onze vrienden tijdens spelletjes van de popcorn, ik denk dat er wel 4 schalen doorheen zijn gegaan! Zo goed viel hij in de smaak! Hij is niet alleen makkelijk en snel in gebruik, maar het fijne eraan is dat je er ook verschillende smaakjes aan kan toe voegen. Andere smaken hebben wij overigens niet geprobeerd want mijn lieveling smaak is toch echt wel de zoete popcorn! Maar wil jij jou popcorn nou calorie arm maken? Doe het dan zonder toevoegingen, want mais popcorn is eigenlijk hartstikke gezond!

Voordelen:
 • Je hoeft de machine niet eerst voor te warmen, voordat je hem kan gebruiken.
 • De popcorn is binnen een aantal minuten helemaal klaar
 • De deksel dient ook als schaal
 • De handgrepen zijn hittebestendig
 • Je kan smaken, kruiden etc gewoon toevoegen aan de machine
Nadelen:
 • Nadat de popcorn zo goed als gepoft is, blijft de machine draaien totdat je hem zelf uit zet, let je dus even niet op dan heb je aangebrande popcorn.
 • Soms zitten er een enkeling mais korrels tussen die niet gepoft zijn, of alsnog poffen zodra je de deksel wil omdraaien.
 • De eerste paar minuten, lijkt de machine weinig/niks te doen en zie je alleen de mais en het roerstaafje draaien. Daarna zie je alles langzamerhand poffen.

Deze popcorn machine komt zeker vaker op tafel, want de popcorn was (bijna) niet te onderscheiden van de popcorn van de bioscoop! Heerlijk knapperig, vers en lekker zoet!

Zou jij een popcorn machine thuis willen hebben?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.