Inmiddels zijn we 1,5 jaar verder na onze laatste miskraam die in juni 2021 plaats vond, na deze miskraam hebben we het zwanger worden even op ‘on hold’ gezet, de laatste miskraam was voor mij fysiek best pittig, en geestelijk werden de ‘herhaalde miskramen’ mij ook te veel. Tuurlijk hebben we in die tussentijd dat we er niet mee bezig waren wel gewoon seks gehad, en hoop je stiekem toch dat je menstruatie uit blijft, na zo’n halfjaar er niet mee bezig te zijn geweest, besloten we weer te gaan proberen. Testen liepen mooi op maar een zwangerschap bleef uit.. Nu sinds 3 maanden is mijn menstruatie ineens veranderd naar een week later en zijn mijn menstruaties soms ineens heftiger dan dat ik gewend ben, ovulatie testen worden niet donker meer en dat maakte me onzeker.

Nu zijn we zo’n 1,5 jaar verder en niet meer zwanger geraakt, waardoor ik besloot om aan de bel te trekken bij Gent. Zo gezegd zo gedaan en voor ik het wist konden we op 12 januari 2023 terecht.

Afspraak met Gent

We zaten om 06:00 uur alweer in de auto voor onze afspraak om half 9, voor ons is het ruim 1,5 uur rijden en we willen bij Antwerpen niet in de file komen te staan!

Het liep deze keer een klein beetje uit, voordat we binnen geroepen werden. Ik voelde dat ik langzaam aan wat nerveuzer werd.

Toen we binnen geroepen werden vroeg ze wat ze voor ons kon doen, dus ik gaf aan dat het na de laatste miskraam niet meer gelukt is om zwanger te raken dus ze pakte ondertussen onze gegevens erbij en zei dat we nu al een lange tijd bezig waren om in aanmerking te komen voor een eventueel traject, maar ze wilde ook nog wat andere onderzoeken doen. Ze legde uit wat ze dan wilde gaan doen. Maar eerst wilde ze me even op de weegschaal zetten.. 97 kilo woog ik, ja dat betekent dat je 8 kilo moet afvallen om een traject te starten zei ze, die woorden kwam binnen als een bom, en de tranen sprongen in mijn ogen.. Ze wilde me dan een deadline geven om voor 4 april, 8 kilo kwijt te raken en er schoot gelijk alles door me hoofd want wat als het niet lukte om gewicht te verliezen, ik sta namelijk al zo lang stil met mijn gewicht.

We mochten even in de wachtkamer terug gaan zitten en vervolgens werden we door een andere dokter binnen geroepen om de afspraken in te plannen.

  • 27 maart krijg ik nog een inwendige echo en nog wat extra bloed onderzoeken
  • 31 maart gaan ze mijn eileiders door spuiten, om te kijken of ik geen verklevingen heb.
  • 5 april, mogen we terug om een traject te starten (mits ik 8 kilo kwijt ben)

In de auto terug naar huis

Ik was nog een beetje stil van wat er allemaal gezegd was, zoveel informatie en dat ik 8 kilo moet afvallen binnen zo’n redelijk korte tijd geeft me nogal stress en appte gelijk een stel vriendinnen om te laten weten dat ik hun hulp harder nodig heb dan ooit! Zo gezegd, zo gedaan, ze hebben een sport school abonnement aangeschaft en we gaan met z’n alle minimaal 2x in de week sporten en zelf probeer ik 4x in de week te gaan.

Hebben jullie tips om af te vallen? Laat het dan vooral weten in de reacties!

Alvast bedankt 🙏

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.