Sinds januari, dit jaar hebben wij besloten om een nieuwe koelkast te kopen. Ik wilde al een lange tijd een Amerikaanse koelkast, maar ze zijn best prijzig! Onze koelkast was gewoon niet goed meer, hij kreeg elke week zwarte plekken in de koelkast dus je kon hem om de zoveel dagen helemaal schoonmaken daarnaast vonden we de koelkast te klein, we krijgen regelmatig vrienden over de vloer of met verjaardag hadden we gewoon geen plek in de koelkast. Het zelfde geld voor onze vriezer, ik maak vaak te veel waardoor ik eten wil invriezen maar die ruimte hadden we helaas gewoon niet bij onze andere vriezer, waardoor we uiteindelijk voor deze Amerikaanse koelkast met vriezer zijn gegaan! En ben er nog altijd super blij mee. In dit artikel neem ik jullie mee hoe ik mijn koelkast en vriezer indeel!

Hoe richt ik mijn koelkast in?

1. Koop bakjes

Voordat je begint met inrichten bedenk dan hoe je het ongeveer wil gaan inrichten en koop bakjes, zo heb ik gewoon een aantal bakjes bij de action gehaald om de koelkast overzichtelijk te houden en groente/fruit en eventueel vleeswaren langer te kunnen bewaren.

2. Begin op de bovenste plank van de koelkast

Hier heb ik alle sauzen/open potten neer gezet die we het meest gebruiken, en dan ook een beetje de sauzen bij elkaar, mayonaise, ketchup bij elkaar en daarnaast de Calvé sauzen etc. Ook heb ik hier de brood smeersels naast staan.

3. Ga door naar de 2e plank

Volgens het voedingscentrum kan je hier het beste kaas/vleeswaren bewaren om het zo lang mogelijk vers te houden, dus dat heb ik ook maar gedaan. Ik heb hiervoor wel vleeswaren bakjes gekocht zodat ik daar ook nog eens het vleeswaren/de kaas kan bewaren. Ook heb ik hier de rauwkost salade en geraspte kaas bij gelegd.

4. De 3e plank

Op deze plank heb ik van alles staan eigenlijk van drinken tot vleeswaren etc. Ik moet hier nog een beter plekje voor vinden maar voor nu is het wel prima zo en voor de blikjes wil ik eigenlijk zo’n organizer heb die je wel eens op TikTok voorbij ziet komen!

5. De laatste plank

Misschien denk je nu wat staat daar voor rare bak in je koelkast aan de rechterkant? Wij hebben dus een koelkast/vriezer met ijsdispenser maar wij hebben geen wateraansluiting dus heb je dus koelkasten met een waterbak reservoir. De vriezer pakt van deze bak met water om de ijsklontjes te maken of om water te tappen.

Verder heb ik op deze plank, restjes staan die uit de vriezer komen of de volgende dag opgegeten worden. Ook heb ik hier nu champignons liggen en een pak yoghurt omdat de lade en deur plek vol zaten.

6. Groentela 1

Ik heb 2 lades voor groente en fruit, wat super fijn is want dan hoef ik voortaan niet meer zo te proppen om alles kwijt te kunnen. In de eerste la heb ik 2 bakken staan, waar ik de tomaten en het fruit los ingooi. En heb ik wat groentes die in bakjes zitten opgestapeld. Inmiddels gebruik ik deze lade enkel alleen voor fruit.

7. Groentela 2

Deze lade gebruik ik echt alleen voor alle groentes die we kopen. Zoals paprika. Wokgroenten, wortels, prei etc.

In de deur vakjes heb ik gewoon algemene producten staan zoals boter, eieren, kleine potjes saus en drinken. zie hier onder de voorbeeld foto’s.

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.