Ben je opzoek naar een makkelijk te maken recept? Ideaal voor een verjaardag, of andere gelegenheid. Het neemt ongeveer 40 minuutjes in beslag… makkelijk om te maken en oh zo lekker!


Ingrediënten:
  • 1 pak bladerdeeg (10 plakken)
  • Cheddar kaas
  • 5 el Barbecue saus (ik had hem zelf gemaakt)
  • Paprika poeder naar keuze
  • 1 ei
  • 1 grote kipfilet of 2 kleine kipfilet

Bereidingswijze:
  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Kook de kip 20 minuten gaar, totdat je er makkelijk met een vork in kan prikken
  • Ontdooi in de tussen tijd alvast het bladerdeeg en snijd deze in 4 plakken.
  • Als de kip gaar is haal je deze uit de pan en trek je het met 2 vorken uit elkaar, zodat je van die kleine slierten krijgt.
  • Vermeng de kip met de barbecue saus en paprika poeder, je kan zelf altijd meer toevoegen als je de smaak sterker wilt hebben.
  • Leg op elk vierkant plakje bladerdeeg wat kip, niet te veel want ze moeten nog dicht gevouwen kunnen worden.
  • Snijd de cheddar kaas in 4 plakken en snijd hem dan nog een keer door en leg deze bovenop de kip.
  • Vouw de hoeken van de bladerdeeg over de kip/cheddar kaas heen.
  • Klop een ei los en strijk dit met een kwastje over de bladerdeeg heen.
  • Doe de hapjes voor ongeveer 15-20 minuten in de oven. (Dit is per oven verschillend, dus let er wel even goed op)

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.