Vroeger waren mijn broertje en ik altijd blij als mijn moeder dit gerecht weer eens klaar maakte. En nu nog hoor, maar nu kan ik het zelf maken wanneer ik er zin in heb.


Ingrediënten:
  • 1 klein bakje kipfilet
  • 6 eetl bloem
  • 6 eetl bruine basterdsuiker
  • 1/2 theel sambal
  • 2 eetl ketchup
  • 2 eetl ketjap
  • 1 1/2 kopje koffiemelk
  • 1 1/2 kopje water
  • 3 grote uien
  • Rijst
Bereidingswijze:
  • Snijd de kipfilet in blokjes en bak deze goudbruin.
  • Zet ondertussen een pan water op, voor de rijst.
  • Als het water kookt , doe je de rijst in de pan en laat je de rijst koken (zie verpakking)
  • Snipper de uien en gooi deze bij de kip als de kip goudbruin is en laat even mee bakken.
  • Doe daarna de bloem, bruine basterdsuiker, sambal, ketchup, ketjap, koffiemelk en water bij de kip en uien, en roer dit goed door.
  • laat dit even pruttelen, totdat het een dik sausje wordt.

TIP: Ook lekker met wat kroepoek erbij

Eet Smakelijk 😋

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.