Voor liefhebbers van de Spaanse keuken is een bezoek aan EsPintxos echt een must! In deze foodblog neem ik je mee naar het Spaanse tapas restaurant EsPintxos, waar de smaken van Spanje tot leven komen in elke hap!

Het restaurant EsPintxos is te vinden aan de grote markt in Breda.


Bij binnenkomst duurde het even voordat iemand naar ons toe kwam, er was niet heel veel personeel aanwezig en 1 serveerster was aan het kletsen met gasten dus daar stonden we op te wachten, wist ik veel dat je bij binnenkomst zelf mocht gaan zitten, want ze hadden bordjes op de tafel staan met je naam erop!

We kregen een menu kaart in onze handen maar ik wist ook via hun site dat je onbeperkt tapas kon bestellen, want anders kan het best hoog in de kosten oplopen, ik moest daar zelf dus even na vragen en moest daarvoor een andere kaart halen, dat menu was niet heel ruim in keuze maar prima te doen.

De speciale kaart voor onbeperkt tapas

Ik vind het in een restaurant altijd heerlijk om met wat brood te beginnen, dus dat werd hier dan ook zeker mijn keuze. De ‘pan con alioli’ werd naar onze tafel gebracht en besloot het brood maar samen met mijn man op te eten, want het was best veel wat je kreeg.

Brood met alioli

We komen ook nog dingen bij de bar halen werd er uitgelegd maar het werd zo snel uitgelegd dat ik niet wist wat ze nu perse bedoelde dus hebben we het gewoon op deze kaart gehouden.

Als 2e keus ging ik voor de calamares, die vind ik ook altijd zo lekker om te eten! Het viel me op dat de porties voor een ‘tapas’ restaurant best groot waren. In een tapas restaurant krijg je vaak toch wat kleinere porties.

Gefrituurde inktvisringen met alioli

Kip is ook echt 1 van mijn lievelingseten wat ik graag eet, dus deze keus kon ik zeker niet laten liggen. Houd je zelf wel van pittig dan zijn de ‘alitas de pollo’ zeker een aanrader, je kreeg er nog chilisaus bij maar die heb ik zelf achterwege gelaten want de kipkluifjes waren al pittig genoeg!

Gefrituurde kipkluifjes

Als laatste wilde ik nog de heerlijke Spaanse aardappeltjes nemen ‘patatas bravas’ maar deze had ik eigenlijk beter niet meer kunnen nemen, na de kipkluifjes zat ik al wat vol maar dacht iets kleins kan er nog wel bij, bleek dit echt een schaal vol met aardappelen te zijn. Heel eerlijk, ik heb het niet opgekregen, mijn man heeft mee moeten helpen om de aardappelen op te krijgen en vond ze persoonlijk ook niet heel lekker!

Aardappeltjes met pittige bravassaus en alioli
Onze ervaring:

We hebben heerlijk gegeten, op de aardappeltjes na. De naam ‘tapas restaurant’ vind ik zelf alleen totaal niet toepasselijk, ja sommige gerechten wel maar grotendeels de gerechten die we kregen waren best flinke porties! Als ik dat dus had geweten was ik waarschijnlijk voor de gewone menu kaart gegaan, alleen omdat we dachten ‘tapas’ zijn kleine gerechten die je krijg bestel je super veel van en dan ben je best duur uit dus willen we onbeperkt tapas eten maar uiteindelijk hebben we 3 a 4 gerechtjes op p.p.

De sfeer in het restaurant is wel echt gezellig, leuk aangekleed, leuke muziek, het bordje met de naam erop!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.