Ga je binnenkort een dagje naar Volendam of verblijf je er zelfs een paar dagen? En weet je nog niet precies wat je er wilt doen? Met deze leuke activiteiten heb je in ieder geval genoeg te doen!

Mijn man en ik zijn er al 2 keer geweest, 1 keer een weekendje weg en de andere keer gewoon een dagje er heen!

Aan de haven van Volendam

1. De Volendamse haven bezoeken

Als je naar Volendam gaat mag een heerlijke wandeling aan de haven niet ontbreken natuurlijk. Er zijn vele horeca gelegenheden aan de haven waar je een hapje of drankje kan nemen, daarnaast staan er ook vis kraampjes langs de haven.

Loop ook eens een souvenir winkeltje binnen, ze hebben er echt super leuke dingen!

De haven van Volendam

2. Met de boot naar Marken

In de haven van Volendam ligt de Marken Express, deze vaart meerdere keren per dag naar het eilandje Marken. De tocht duurt ongeveer 30 minuten. Eenmaal in Marken is er ook genoeg te doen! Dat is hier te lezen!

Boek je tickets voor de boottocht hier, of haal je tickets in Volendam zelf.

De Marken Express

3. Ga op de foto in Volendamse klederdracht

Aan de haven van Volendam zijn er meerdere foto studio’s waar je kan binnen lopen om zo’n foto te laten maken. Meestal kan je de foto een paar uur later weer komen ophalen.

Sommige Volendamse vrouwen lopen nog steeds in deze klederdracht, dit zijn er alleen niet heel veel meer. Als je geluk hebt zie je ze af en toe lopen met de typische Volendamse klederdracht.

Foto in typisch Volendamse klederdracht

14 Reacties

  1. Haha wat grappig die foto. Ik ga eigenlijk niet zo vaak ‘op vakantie’ in eigen land. En dan lees ik dit soort blogs en dan denk ik ‘moet ik echt eens vaker doen’.

    1. Ik moet zeggen, ik vond het echt mee vallen maar wij zijn dan ook iets later in het jaar gegaan, echt ik de zomer zal het waarschijnlijk heel druk zijn. Maar sinds Corona tijd is het er ook minder druk geweest zeiden café eigenaren, vaak waren de vele toeristen ‘Chinezen’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.