Er zijn tegenwoordig talloze dating apps en die zeker niet meer weg te denken zijn in onze maatschappij, al doe ik het nog steeds liever op de ouderwetse manier, gewoon iemand tegen komen tijdens het uitgaan of natuurlijk ergens anders.

Je bent misschien al een tijdje aan het chatten met iemand en bent toe aan de volgende stap, een date! Maar hoe bereid je je nou voor op zo’n eerste date?


Wees uitgerust

Ondanks dat je misschien heel erg zenuwachtig bent, zorg er in ieder geval voor dat je goed uitgerust bent. Niets is zo vervelend als je tegenover iemand zit die continu aan het gapen is, je date zal dan gaan twijfelen aan zichzelf of hij/zij wel interessant genoeg is!

Dus ga lekker op tijd naar bed en probeer een beetje te ontspannen.

Besteed aandacht aan je kleding en uiterlijk

Bedenk voordat je op date gaat wat voor kleding je aan wilt doen, doe in ieder geval iets aan waar jij je comfortabel in voelt en ook wat bij je past.

Zorg er ook voor dat je een beetje verzorgd voor de dag komt, misschien moet je nog wel even langs de kapper en/of wil je wat oneffenheden weg werken.

Zorg dat je fris en fruitig op je date verschijnt!

Kies een goede locatie

Zorg dat je met hem/haar ergens in het openbaar afspreekt, zeker als je een eerste date hebt en geen idee hebt wat voor persoon het is.

Ga bijvoorbeeld naar een leuk koffie tentje, dierentuin of pretpark. Ben je bang dat er veel stiltes zullen vallen, ga dan op een date naar de bioscoop dan hoef je niet zoveel met elkaar te praten maar houdt er wel rekening mee dat je elkaar dan niet echt beter leert kennen.

Genieten

Een date is al spannend genoeg als je je basis dingen hebt uitgevoerd (zie hierboven) dan komt het vast helemaal goed. Onthoud dat een eerste dat niet alleen spannend is voor jou maar ook voor hem/haar.

Praat over onderwerpen die jullie interessant vinden en het gespreksstof zal uiteindelijk vanzelf op gang komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.