Wat heb ik uitgekeken naar deze vakantie! Voor mij is het al ruim 10 jaar geleden dat ik op vakantie ben geweest! En wat gaat zo’n week snel voorbij als je het naar je zin hebt!

Inmiddels zijn we weer een paar dagjes thuis en is onze werk week weer begonnen! Ook heb ik deze week mijn scooter theorie examen! Spannend!

Je leest nu alles over onze eerste dag in Ernst!

De dag voor vertrek

Zondag 15 augustus 2021 zijn we een beetje op tijd op gestaan, ik wilde graag het huis aan kant hebben en we moesten onze koffers nog gaan inpakken! En onze hond moesten we die dag ook nog naar het pension brengen, drukke dag dus!

We zijn ‘s morgens een beetje rustig van start gegaan en tussen 11:00-11:30 uur konden we Jago weg brengen naar het dierenpension Tiggeltseberg in Rijsbergen! Arme Jago… We mochten hem zelf mee weg brengen naar de plaats waar hij kwam te zitten. Arm beestje, de eerste keer in dit pension, want z’n eigen pension zat vol. Toen we er binnen kwamen ging z’n staart tussen z’n benen, haren recht overeind en zodra het luikje open ging naar buiten vluchtte ie naar buiten, en dan moet je zelf weg lopen ook nog! Ik ging met een brok in m’n keel weg, moest ik hem echt daar achter laten? Wetende dat je hem zo hebt weg gebracht…

En ja hoor in de auto rolde de tranen over me wangen! Ik had er zoveel moeite mee om hem daar achter te laten dat ik flink chagrijnig was thuis en dat m’n vriend me echt even met rust moest laten!

Eenmaal thuis zijn we maar begonnen met alles aan kant ruimen en onze koffers inpakken, want ja dat moest ook gebeuren. mijn vriend was overigens een beetje chagrijnig aan het worden, dat ik ontzettend veel mee nam! Dan moet ie maar met een man op vakantie gaan) Maar de gedachte naar m’n hond kon ik nog niet echt los laten!

Om 17:00 uur hadden we nog een Corona test afspraak staan, voordat we thuis waren hadden we de uitslag, negatief (gelukkig) nu kan onze vakantie dan echt beginnen!

De dag van vertrek!

We waren ontzettend vroeg opgestaan! Om 06:00 uur al, De laatste spulletjes gingen de koffers in en mijn vriend ging ondertussen de auto in laden. Ik was onze broodjes aan het smeren, en ons drinken aan het pakken. Zodat we onderweg gewoon wat te eten en te drinken bij hadden. Aangezien we een beetje binnendoor wilde gaan rijden. We konden pas tussen 14:00-15:00 uur in het huisje. Maar we zijn gewoon op ons gemakje vertrokken naar Duitsland!

Na een paar uur gereden te hebben en een paar tussenstops gehad te hebben voor een plaspauze gingen we vlakbij Venlo de grens over om de auto even vol te gooien, want die was al ver leeg! Daarna zijn we verder binnendoor gereden door het plaatje ‘Bonn’. Wat we hier tegen kwamen hadden we niet verwacht.. Je kon in dit plaatjes enorm merken dat dit gedeelte van Duitsland goed getroffen was door de overstromingen. Je hoort er op het nieuws over, maar om dit in het echt te zien… Dat komt wel even binnen hoor!

Ergens vlakbij Bonn zijn we heel even gestopt bij een restaurantje (eigenlijk voor een plas pauze) maar hebben gelijk maar even een koffie besteld, want daar waren we echt wel even aan toe!

Dit was overigens de eerste keer dat om onze test werd gevraagd (we zijn verder nergens gecontroleerd).

En daar gingen we weer, de auto in om nu door te rijden naar Ernst. We hadden nog zo’n 3 uur te gaan.

Ondertussen in de auto ging Jago weer door m’n hoofd en hoe het met hem zou zijn omdat ik hem gisteren zo had achter gelaten! En met die gedachte rolde de tranen weer over m’n wangen! Dus ik besloot maar eventjes het pension te bellen en kreeg ik al vrij snel te horen dat het goed met hem ging, en dat hij over geplaatst was, op een plekje waar die wat rustiger zat. (Gelukkig maar) want dat was m’n grootste zorg! Na dat telefoontje namen me zorgen ook meteen af en kon ik met een gerust hart genieten van de vakantie!

Aankomst

Om 13 uur kwamen we aan in Ernst, en hebben we onze auto geparkeerd voor het appartementje waar we deze week gingen verblijven! We hadden na dat lange rijden wel honger gekregen en besloten om bij Mosella Schinkenstube te gaan eten wat vlakbij ons appartement zit, dat was ongeveer 10 minuutjes lopen en we waren er al.

Bij aankomst moesten we ons mondkapje op en kwam er iemand aangelopen en heb ik gevraagd of ze nog plek hadden voor 2 personen (Mijn Duits is wat beter dan die van m’n vriend) en ze namen ons mee naar een tafeltje en kregen de menu kaart. Ze kwamen eerst onze drankjes opnemen en daarna kwamen ze nog is terug om het eten op te nemen (er wordt in Duitsland vlot geserveerd, want lang hoefde we niet te wachten!)

Na het eten heb ik gevraagd of we konden betalen en maar gelijk even gevraagd of we vanavond hier konden eten om 7 uur! En ze hadden nog plek! Ondertussen was het net over 2en en konden we naar een huisje lopen waar we ons moesten aanmelden. We hadden aangebeld, en ze vroeg waar onze auto stond nou die hadden we toevallig al bij het appartement staan dus zei ze dat we daar heen moesten komen en dat zij er ook aan kwam! Eenmaal daar, stond zij al beneden in de gezamenlijke hal en vroeg of we hier al eerder geweest waren (ja ik wel als kind, maar mijn vriend nog nooit) en liep ze met ons mee naar boven en werd alles netjes uitgelegd, er lag een boekje op tafel met informatie en we kregen bij het appartement gratis kaartjes voor de bus, waar we het gehele verblijf gebruik van konden maken! We verblijven deze hele week In ferienwohnungen haus Anja.

De kamer was gewoon lekker standaard, een prima badkamer, prima leef gedeelte en balkon met genoeg ruimte voor 2! De keuken kastjes waren ook ingericht met wat basis dingen en op de douche hingen handdoeken klaar!

Het was een fijne douche, een goede sproeikop met een harde straal (kan ik tenminste eens fatsoenlijk m’n haren uit spoelen) Het enige nadeel is dat het wel eventjes duurt voordat het warm wordt, en als er iemand in de keuken water pakte kreeg je wat koud water in de douche. Maar goed als dat het enige is.. Voor die € 260, voor een 2 kamer appartement en 5 nachten is dit prima te doen!

Boodschappen doen

Nadat we ons een beetje gesetteld hadden en onze koffers leeg geruimd hadden en alles netjes opgeruimd hadden in de kast, zijn we de auto ingestapt om naar Cochem te rijden daar zat een Aldi (dat was maar 10 minuten van Ernst af!

Aangezien wij er voor kozen om 2 dagen uit eten te gaan, en de rest gewoon te koken moest er wel wat eten in huis komen en natuurlijk ook wat te drinken! Dus wij gingen de Aldi in (bijna ons mondkapje vergeten, want ja in Duitsland is dat nog wel verplicht!) Boodschappen lijstje mee en winkelen maar! We waren al snel de Aldi weer uit, we konden vrij weinig vinden van wat ik nodig had, ketchup was nergens te vinden, gele rijst niet dus zijn we naar de supermarkt er naast geweest ‘rewe xl’ daar hadden ze iets meer, maar wel wat duurder. Het leek dat dit een beetje een internationale winkel was want hier hadden ze genoeg!

Na het boodschappen doen zijn we naar ons appartementje gegaan! En hebben we nog even een spelletje gespeeld voordat we uiteten gingen!

Het diner

Om 7 uur hadden we gereserveerd bij Mosella Schinkenstube en gingen rond half 7 die kant op lopen. Om kwart voor 7 waren we er al en het was er behoorlijk druk! Ze vroeg naar onze reservering dus ik gaf aan dat we om 7 uur gereserveerd hadden, ze gaf aan dat er 5 uur stond, 2 uur geleden dus. (Even een miscommunicatie geweest, want ze hadden verstaan siebzehn (17 uur) i.p.v sieben (7 uur) maar we konden alsnog gelukkig plaats nemen en werd alles weer redelijk snel geserveerd.

Ik had een flinke schnitzel met wat friet, maar vond het een beetje tegen vallen. De schnitzel was best droog, de frietjes waren echt van die dunne Franse frietjes en je kreeg er ook nog eens geen saus bij!

Na het eten zijn we rustig aan terug gegaan en hebben we tot uurtje of half 12 spelletjes gespeeld en op de tablet ‘ik weet er alles van’ en ‘bed & Breakfast gekeken’ daarna zijn we lekker naar bed gegaan en ben als een blok in slaap gevallen!

Plannen voor de volgende dag!

Voordat we op reis gingen had ik thuis al het 1 en ander opgezocht wat we gingen doen. En morgen staat er een dagje Cochem op de planning!

Dagje 2, van Ernst naar Cochem is woensdag te lezen!

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.