Ga je binnenkort op vakantie? Of misschien gewoon een paar daagjes weg? Waar je ook naar toe gaat, op geen enkele reis kunnen een aantal leuke spellen ontbreken. Of je nu met vrienden of familie weg bent met deze spellen vermaak je je wel! In dit artikel deel ik 5x handige spellen om mee te nemen op reis.


1. Skip Bo

De bedoeling van dit spel is om als eerste je eigen stok weg te spelen. Je kan het spel spelen met 2-6 spelers. Je krijgt dan 30 kaarten per persoon en de overige stapel wordt de trek stapel. En dan is het de bedoeling dat je kaarten gaat neerleggen van 1-12 die kan je uit je hand spelen, maar het belangrijkste is om te proberen deze vanaf je eigen stok te spelen.

2. Beverbende

Het is bij dit spel belangrijk dat je tactisch speelt maar je moet ook zeker een goed geheugen hebben, je speelt meerdere rondes en het is per ronde het belangrijkste om de laagste punten te scoren als jij denkt dat jij dat hebt en je tegenstander niet klop je op tafel en heeft iedereen nog 1 beurt en tel je daarna de punten die op de kaarten staan.

3. Regenwormen

Als je even snel een spelletje wil doen dan is regenwormen het snelste spel van deze 5 spellen.

Met regenwormen moet je proberen zoveel mogelijk regenwormen te verzamelen door stenen te verzamelen en die kan je verzamelen door het aantal ogen te gooien met de dobbelstenen, ook kan je weer regenwormen afpakken van de tegenstander.

4. Pick a pen: tuinen

Je speelt dit dus niet met dobbelsteen maar met potloden die je moet gooien zoals je normaal dobbelstenen gooit. Je gooit 5 gekleurde potloden, de startspeler kiest een potlood waar hij/zij mee wil starten en kleurt afhankelijk van de stippen op het potlood iets in op het scoreblad, daarna kiest de volgende speler een potlood en ga je door tot de potloden op zijn. Degene die als laatste geen potlood heeft kunnen pakken mag nu de potloden gooien en is dus de startspeler.

Pick a pen: Riffen

Pick a pen riffen werkt eigenlijk op dezelfde manier als Pick a pen: tuinen alleen heb je hier andere scoreblaadjes en net wat andere spelregels! Bij deze Pick a pen moet je routes tekenen door de oceaan en schatten en munten verzamelen.

Welke spellen gaan bij jullie mee op reis? Of zijn jullie favoriet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.