Ook dit uitje hadden we het 2e kaartje gratis via de Albert Heijn actie! Ideaal zo’n acties, want het scheelt toch weer een paar euro. Tijdens het reserveren moesten we tijdsloten aan geven, wanneer we de grotten wilde bezoeken en wanneer het dierenpark dus daar moet je wel een beetje rekening mee houden dat het een beetje aansluit op elkaar. Voor ons was het wel even een stukje rijden, het park ligt namelijk ver in België, tegen de grens van Frankrijk.


De grotten van Han

Wij kozen er voor om het vroegste tijdslot te nemen om 10 uur, er word aangeraden om een trui aan te trekken als je er naar binnen gaat ook, ook midden in de zomer omdat het binnen nogal koud kan zijn. Uiteindelijk vond ik dit zelf persoonlijk nog wel mee vallen.

Je wordt de hele grot begeleid door de gids en halverwege de grot krijg je nog een mooie licht show te zien in de grot. Zorg wel dat je goede schoenen aan hebt want de tocht duurt iets langer dan een uur en je moet af en toe wat trappen op en af.

Door naar het wildpark

Wij besloten om met de Safari bus door het park te gaan, lopend kan ook maar dit schijnt een flinke tocht te zijn en aangezien ik 2 slechte enkels heb en 1 slechte knie besloten we om dat maar even niet te doen.

Je staat wel eventjes in de rij als je met de Safari bus mee wilt, maar het loopt wel aardig door. PAS OP: ben je allergisch voor wespen? Neem dan iets mee want tijdens het wachtte stikte het van de wespen en werd er zelfs een meisje gestoken achter ons.

Als eerste kwamen we bij de zwijnen aan, zodra je langs de dieren rijd gaat de Safari bus langzaam rijden en op sommige plekken stopt hij ook even en kan je uitstappen. Tijdens de Safari word er informatie verteld over de dieren. De zwijnen vond ik nou niet zo bijzonder, want die kan je vaak ook zien op een kinderboerderij.

Daarna reden we langs de uilen, deze moest je echt even goed zoeken want zaten verscholen achter een boom stronk of iets anders en door het gaas kon ik er ook moeilijk een ‘goede’ foto van maken.

De bos rendieren waren lekker aan het rennen en een beetje achter wat bladeren verstopt.

De wolven blijven toch echt mooie beesten, vraag me niet waarom want daar heb ik geen antwoord op.

Helaas heb ik van veel dieren ook geen foto’s kunnen maken, deze waren te goed verstopt of zaten ergens achter waardoor je ze niet goed op de foto kon zetten. Maar de leukste dieren hebben ze voor het laatst bewaard!, de beren…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.