Degene die mijn blog al een tijdje lezen, zullen het misschien al gelezen hebben, dat mijn vriend en ik inmiddels 4 miskramen hebben gehad.

Van de 3 miskramen heb ik een blog geschreven, van de laatste niet, meer omdat dit vrij snel na m’n positieve test gewoon weer ongesteld werd. Afgelopen 21 oktober was het dan ook zover, ons traject gaat van start!

Naar Gent

Op 21 oktober was het zover! Na 2 maanden wachten voordat we een afspraak hadden, mochten we dan eindelijk naar Gent voor onderzoeken.

Formulieren check

Mail check

Paspoort check

Zorgpas check

Klaar om te vertrekken dus. ‘S morgens om half 7 stapte we in de auto om naar het UZ Gent te gaan, het is vanuit Breda zo’n 1,5 uur rijden. We hadden een afspraak om half 10 staan en moesten ons aanmelden om 9 uur, we wilde graag een beetje op tijd vertrekken zodat we er op tijd konden zijn, ook omdat we niet precies wisten waar we moesten zijn.

Hadden we nog vroeger weg moeten gaan?

Jaaa! Wat een ellende was de rit er naar toe bij Antwerpen stond het helemaal vast en op andere plekken hebben we ook regelmatig in de file gestaan. Bij Antwerpen hebben we ruim een uur vast gestaan. Mijn vriend was ondertussen flink chagrijnig, want we gingen gewoon echt dik te laat komen, dus had maar eventjes gebeld. En ja hoor om half 11 kwamen we eindelijk aan in het ziekenhuis, auto parkeren en snel naar binnen maar toen moesten we nog een kaartje trekken om ons aan te melden en omdat we nieuw waren duurde dit ook nog wel een halfuur, wat baalde wij enorm zeg!

Gelukkig begrepen ze het wel en waren wij niet de enige.

Onze intake

Al snel werden we binnen geroepen en moesten we onze familie voor geschiedenis uitgebreid vertellen en om welke redenen we precies het traject in willen. Alles word in de computer gezet en ze nemen de tijd om naar je te luisteren, ook is ze heel eerlijk erin wat wel en niet vergoed gaat worden en wat de kosten zullen zijn.

Ze vroeg daarom ook of we de bloed onderzoeken nu meteen wilde doen omdat wij bij een verzekering zitten die het waarschijnlijk niet vergoed. Uiteindelijk hebben we ervoor gekozen om meteen maar te laten bloed prikken.

We mochten weer even plaats nemen in de wachtkamer en nog geen 10 minuten later werden we door iemand anders binnen gelaten.

Daar werd het 1 en ander uitgeprint wat we moesten afgeven bij het bloed prikken.

Ik was inmiddels 18 bloed buisjes armer en mijn vriend 3, ze hebben letterlijk op alles geprikt wat een oorzaak zou kunnen zijn…

Onze volgende afspraken

Aanstaande dinsdag 30 november hebben we onze 2e afspraak voor een hysteroscopie en een biopt, op 3 februari moeten we ook weer terug voor de uitslagen van het bloed prikken en ik denk dat ze aan de hand daarvan een behandel traject zullen bespreken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.