Op 20 november was mijn menstruatie weer begonnen, en tijdens mijn laatste afspraak in Gent was er afgesproken dat ik zou bellen als ik ongesteld was, zodat we een afspraak konden maken voor een hysteroscopie en een biopt. Dus een week later konden we weer naar het ziekenhuis!

Weer naar Gent:

Omdat we de vorige keer ruim 1,5 uur te laat waren, door file bij Antwerpen. Besloten we dit keer om nog vroeger in de auto te stappen, om de file (hopelijk) voor te zijn. Dus zaten we die dag om 05:30 uur al in de auto.

Dit keer waren we dus echt veel en veel te vroeg, maar goed liever te vroeg dan te laat. We waren nu echt om 07:30 uur al in het ziekenhuis en onze afspraak was pas om 09:30 uur, dus dat wordt even een aantal uurtjes wachten…

Onze afspraak:

We werden om 09:00 uur binnen geroepen want er was iemand nog niet aanwezig en tja wij waren er al dus. Eerst werden er wat vragen gesteld wanneer m’n laatste menstruatie was daarna mocht ik m’n onderkleding uit trekken achter de gordijnen en kon ik plaats nemen op de tafel met van die been steunen voor je benen, waar je met je benen wijd ligt. Nou eerst gingen ze dus de hysteroscopie doen, dan gaan ze met een klein cameraatje in je baarmoeder kijken. Ze zei dit kan een beetje krampen geven en dat klopte ook, voelde wat lichte menstruatie achtige buik krampen.

Daarna gingen ze een biopt afnemen, dan schrapen ze een stukje weefsel weg. Maar man man dit waren de langste 5 minuten… Dit deed me toch zeer, heel m’n baarmoeder trok samen, kreeg echt hele heftige menstruatie krampen. Na het onderzoek moest ik maandverband in doen ivm bloedverlies, ze hebben daar wat liggen mocht jezelf niks mee hebben.

De uitslag van de hysteroscopie krijg je eigenlijk meteen, bij mij zag m’n baarmoeder er goed uit. De uitslag van de biopt zou 2 weken duren, geen nieuws is altijd goed nieuws zeiden ze maar we zullen altijd iets laten weten. Maar tot op de dag van vandaag heb ik nog niks gehoord! En er zijn nu wel 2 weken voorbij, dus ik neem aan dat dat ook allemaal goed zit.

Pech onderweg

We stonden om 09:30 uur weer buiten, lekker op tijd thuis dachten we… Totdat m’n vriend de slagbomen uit reed van het ziekenhuis en een stoeprandje raakte, en ja hoor lekke band.. sta je dan in Gent. ANWB kwam hier niet voor en moesten we zijn verzekering bellen die waren er gelukkig redelijk snel en werden we afgesleept en er een tijdelijke band werd er op gezet.

We waren uiteindelijk pas tegen half 1 thuis, dus het viel gelukkig nog mee!

Nu is het afwachten tot 3 februari, dan hebben we weer een bezoekje Gent gepland staan. Dan krijgen we de uitslagen van onze bloed onderzoeken en aan de hand daarvan zullen we wel te horen krijgen welke stappen er dan genomen moeten worden. Hopelijk wordt volgend jaar dan een beter jaar met een kleintje in onze armen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.