Op 3 juli wist ik dat we weer konden bellen voor een afspraak voor onze 2e IUI poging, had ik deze maand weer een eigen eisprong en was het deze keer wel gelukt? Deze maand kwam in ieder geval onverwachts nieuws binnen! Wil je weten hoe deze IUI is gegaan met het resultaat ervan?. In dit blog artikel neem ik jullie weer mee!


Menstruatie was doorgekomen!

Zoals jullie in het eerste deel hebben kunnen lezen was op 3 juli mijn menstruatie doorgekomen en was dus de eerste IUI poging mislukt. Ik belde in de ochtend Gent meteen weer op een nieuwe afspraak in te plannen, we mochten 6 juli langs komen voor een eerste controle ‘bloedafname’, zoals gewoonlijk stonden we binnen 10 minuten weer buiten.

In de middag kreeg ik het telefoontje dat alle waardes weer goed waren en dat ze ons 13 juli graag weer wilde terug zien voor een eerste echo controle en om weer bloed te prikken, dit was later dan bij onze eerste poging maar goed ze weten nu ongeveer wanneer mijn eisprong zal zijn.

Follikel controles en bloed waardes checken.

13 juli mochten we dus weer langs komen voor de eerste follikel meting van deze maand, er waren 2 mooie follikels deze keer te zien, de ene was 15 mm en de andere was 13 mm ook kreeg ik te horen dat mijn bloed waardes weer in orde waren. Omdat onze eisprong vorige maand ineens in een piek omhoog schoot wilde ze ons voor de zekerheid de volgende dag alweer terug zien.

De dag erna konden we dus weer een ritje Gent maken voor een echo controle en bloed prikken en ja hoor wat ze dus al dacht 1 rijpe follikel ineens van 19 mm, de andere follikel bleef een beetje achter, helaas kreeg ik dus te horen dat er in mijn bloed geen LH piek is gevonden en deze maand geen eigen eisprong heb en hiervoor dus tussen 20:00 uur en 22:00 uur de spuit ‘ovitrelle’ moest zetten.

Om 19:30 uur haalde ik de ovitrelle alvast de koelkast uit, deze keer had ik een pen gekregen i.p.v een losse spuit. Iets voor achten besloot ik om de plek van de prik even te koelen, hoe zenuwachtig ik voor de eerste keer was hoe relaxt ik nu was, ik wist hoe het prikken aan voelde en vond het eigenlijk wel mee vallen behalve de eisprong die ik paar dagen erna best heftig kan voelen.

De inseminatie, poging 2.

Op 16 juli moesten we terug voor de inseminatie, deze keer moesten we om 08:30 uur al aanwezig zijn om het sperma van mijn man in te leveren, deze keer zijn we in de tussentijd met de tram Gent in gegaan want ja had zelf de inseminatie pas om 11:30 uur, dus zorgde we dat we om 11:15 uur ervoor dat we ons weer hadden aangemeld.

Om 12:15 was ons nummer nog steeds niet opgeroepen dus besloten we maar om naar boven te gaan en het te vragen, ze gaf aan dat het een beetje uitliep maar we konden boven alvast plaats nemen, ze zou ons alvast aanmelden. Boven zaten nog 2 andere dames die ook voor de inseminatie kwamen. Om 13 uur zaten we nog steeds te wachten in de ruimte en toen er een arts naar buiten kwam vroeg een andere dame hoe het zat met de inseminatie omdat we inmiddels ver over de tijd heen zaten, ze hadden het druk en het liep even wat uit maar ze waren bezig met opstarten.

Uiteindelijk werden we rond 13:15 a 13:30 uur binnen geroepen en werd ons verteld dat er meerdere spoedgevallen waren en dat het daarom zo ‘extreem’ uitliep. Fijn dat ons dat even gemeld word, maar goed we waren aan de beurt voor de inseminatie en binnen 5 minuten was ik alweer klaar, dus dat wordt weer 16 dagen afwachten…

De maandag na de inseminatie was ik behoorlijk misselijk, waarschijnlijk van de ovitrelle wat een vreselijke nacht was dat, heb die nacht alleen maar boven de wc gehangen om te kotsen.

Er kwam een onverwachte wending uit de uitslag van de 2e inseminatie!

0p 5 augustus verwachtte ik eigenlijk pas mijn menstruatie maar werd op 30 juli alweer ongesteld, zou best kunnen ook aangezien m’n menstruatie steeds wat regelmatiger aan het worden is. De 2e poging was dus ook gelukt of toch niet?… Ik belde om te bloed prikken om onze 3e inseminatie weer op te gaan starten en mocht op 2 augustus komen bloed prikken. ‘S middags belde best laat pas weer op voor de uitslag maar kreeg niet het nieuws wat ik verwacht had, ik bleek zwanger te zijn mijn HCG waarde stond op 35, maar omdat ik dus menstruatie had wilde ze me 4 augustus weer terug zien om te prikken op de HCG.

Ik kon het nieuws niet geloven dacht huh, ben ongesteld? Ben ik nu goed zwanger of niet? Er ging van alles door m’n hoofd en ik besloot om een test te doen om het met eigen ogen nog te zien!

Heel licht streepje te zien
Duidelijk positief dus!

Na 1,5 jaar gewoon weer een positieve test in handen! Mijn lichaam kan dus nog steeds zwanger worden alleen nu moet het nog blijven plakken!

Eigenlijk had ik weinig vertrouwen hierin want ja bij al mijn vorige zwangerschappen bleef een menstruatie uit. Op 4 augustus bleek inderdaad de HCG weer gedaald te zijn en op 7 augustus stonden de waardes weer op 0, helaas dus weer een vroege miskraam en denk ik dat het deze keer bij de innesteling al niet goed is gegaan! Miskraam nummer 5 is dus een feit! Ik hoop oprecht dat we ooit een zwanger mogen worden en blijven van een wondertje!

Onze 3e IUI slaan we nu een maandje over want deze zal precies plaats vinden in onze vakantie, dus eerst een weekje genieten van Turkije en daarna weer onze 3e poging opstarten!

Wat kunnen we aan de arts nog vragen om echt te onderzoeken?

Heb jij een positieve ervaring? Na meerdere miskramen? Stuur me gerust een mail.

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.