Mijn man en ik vieren onze verjaardagen altijd samen ergens tussen eind november en half december in. Want ja hij is 28 november jarig en ik 24 december. Het ene weekend vieren we het voor vrienden en het andere weekend voor familie.

Ik ben een enorme liefhebber van bakken & koken, heerlijk vind ik dat om te doen. Heb dan ook graag de tafel vol zitten met mensen waarvoor ik kan koken om mijn kook kunsten te laten tonen. Zo ook op onze verjaardag dan bak ik altijd standaard 2 taarten! Dit jaar waren dit de aardbeien slagroomtaart en stroopwafel speculoos taart. Hieronder vindt je het recept van de aardbeien slagroomtaart.


Ingrediënten:

  • 1 pak dr oetker biscuittaart (kijk voor deze ingrediënten op de doos)
  • 750 gram aardbeien
  • 750 ml slagroom
  • 90 gram suiker
  • 3 zakjes slagroom versteviger
  • 150 gram aardbeien jam
  • Nougatine nootjes
  • Aardbeien saus

Bereidingswijze:

  • Vol eerst de instructies van het pak biscuit taart en bak deze volgens de aanwijzingen. Zodra deze is gebakken, laat je hem volledig afkoelen.
  • Is de biscuit taart afgekoeld? Zorg dan dat je met een taartzaag of mes met kartel randjes het biscuit 2x door de midden zaagt zodat je 3 lagen hebt.
  • Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd ze in plakjes.
  • Klop de slagroom met slagroomversteviger en suiker stijf op. Het slagroom is stijf genoeg als het aan de mixer blijft hangen, zonder dat het naar beneden drukt.
  • Leg de onderste plak biscuit op een plat bord of schaal en beleg deze met de aardbeienjam. Verdeel daar wat slagroom over en bedek deze met wat aardbeien plakjes. Plaats daarna de 2e biscuitlaag erop en besprenkel deze met wat aardbeiensaus, verdeel ook hier een laag slagroom en aardbeien plakjes op.
  • Leg de laatste biscuit laag er boven op en smeer de hele taart af met laag slagroom, dit is het handigst met een spatel of schraper maar gaat ook prima met iets anders. Druk de nougatine nootjes aan de zijkanten van de biscuit taart (vieze handen gegarandeerd) Garneer de bovenkant van de taart met een laag aardbeien.

Bron: Rutger bakt

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: