Ingrediënten:

  • Riblappen
  • Boter
  • 1 flinke ui
  • 1/2 bakje grote champignons
  • 1 theel tijm
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 125 ml runderbouillon
  • 1 laurierblad
  • Friet
  • Optioneel: mayonaise

Bereidingswijze:

  • Snijd de riblappen in blokjes
  • Doe de riblappen, samen met een klontje boter in de pan en bak het vlees op hoog vuur rondom bruin.
  • Snijd de ui in ringen en de champignons in kwarten.
  • Haal het vlees uit de pan en schep dit even op een bord. Bak de uien en champignons op middelhoog vuur samen met de tijm.
  • Bak de tomatenpuree enkele minuten mee.
  • Pak 125 ml water en doe hier het bouillonblokje in verkruimelen en giet dit bij de uien, champignons, tijm en tomatenpuree.
  • Voeg het vlees weer toe en doe er een laurierblaadje bij. Laat het zo’n 4 a 5 uur zachtjes stoven.
  • 5 uur voorbij? Haal het laurierblaadje er tussen uit en schep op.

Tips:

  • Zorg ervoor dat het vlees niet droog kom te staan. Ik ging elk halfuur even kijken en vulde het dan vaak aan met een half maatbekertje water.

Eet Smakelijk 😋

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.