Ingrediënten:
- Riblappen
- Boter
- 1 flinke ui
- 1/2 bakje grote champignons
- 1 theel tijm
- 1 blikje tomatenpuree
- 125 ml runderbouillon
- 1 laurierblad
- Friet
- Optioneel: mayonaise
Bereidingswijze:
- Snijd de riblappen in blokjes
- Doe de riblappen, samen met een klontje boter in de pan en bak het vlees op hoog vuur rondom bruin.
- Snijd de ui in ringen en de champignons in kwarten.
- Haal het vlees uit de pan en schep dit even op een bord. Bak de uien en champignons op middelhoog vuur samen met de tijm.
- Bak de tomatenpuree enkele minuten mee.
- Pak 125 ml water en doe hier het bouillonblokje in verkruimelen en giet dit bij de uien, champignons, tijm en tomatenpuree.
- Voeg het vlees weer toe en doe er een laurierblaadje bij. Laat het zo’n 4 a 5 uur zachtjes stoven.
- 5 uur voorbij? Haal het laurierblaadje er tussen uit en schep op.
Tips:
- Zorg ervoor dat het vlees niet droog kom te staan. Ik ging elk halfuur even kijken en vulde het dan vaak aan met een half maatbekertje water.
Eet Smakelijk 😋