Een jaar geleden heb ik mijn vriend een cadeaubon gegeven van surprise factory om een uur te gaan quad rijden en uur off road te rijden. Maar vanwege Corona kon dat allemaal niet echt plaats vinden.

Afgelopen woensdag avond om 19:00 uur was het dan zover, we hadden een tijdslot gereserveerd (want dat moet dan nog wel ivm COVID-19).


Off road rijden

Wij hadden gekozen om deze activiteit te gaan doen bij fundustry Neunen, je kan er ook voor kiezen om naar Gouda te gaan. Maar dit was voor ons dichterbij!

We moesten een kwartier van te voren aanwezig zijn en mijn vriend moest een verklaring invullen over dat ie een rijbewijs etc bezit (dit controleren ze overigens niet, wat ik eigenlijk wel slecht vindt)

De activiteit startte om 19:15 uur, dus hebben we er nog even wat gedronken. De instructeur kwam ons roepen dat degene die kwamen off road rijden en quad rijden met hem mee mochten.

Zo liepen we met z’n alle naar de activiteit toe, de helmen werden gepassen en de instructeur legde uit hoe de quads werkte en wat je absoluut niet moest doen, en eventueel dingen waar je op moest letten.

Bij het quad rijden heb je een behendigheidsparcours en een race parcours. Je begint met de behendigheidsparcours zodat je de quad leert kennen. Daarna wordt er nog wat uit gelegd over het race parcours en mag je dat parcours een paar rondjes gaan afleggen.

Off road rijden

Na het quad rijden, mochten 3 personen de quads naar voren rijden en wij liepen met ze mee. Vanuit daar werd er om geroepen of er nog meer personen geboekt hadden voor off road rijden en die gaan dan met ons mee.

Eenmaal aangekomen bij het off road rijden word er door de instructeur weer het één en ander uitgelegd over de auto’s. Je mag dan per 2-tal in een auto stappen. De instructeur loopt de gehele activiteit voorop en die moet je dan ook blijven volgen. Het parcours is niet heel groot, en na een halfuur heb je dat ook wel gezien want je rijd telkens het zelfde. Na het halfuur wissel je met degene die naast je zit.(mijn vriend had geluk, want ja ik heb geen rijbewijs dus hij kon een uur lang rijden)

Als je last van je rug of nek hebt ga dan absoluut niet mee want je wordt behoorlijk door elkaar geschud.

Nadeel: op de site wordt echter weergegeven dat je een uur gaat quad rijden en uur gaat off road rijden. Dit is dus echter niet zo. Je rijd bij beide misschien een halfuur omdat je met de hele groep rouleert.

Maar alsnog is het een super leuke ervaring, en mijn vriend heeft ervan genoten! Hij vond het off road rijden dan wel echt leuker dan het quad rijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.