Deze dag zijn we op tijd er uit gekomen want we wilde vandaag ‘het wildpark’ in Klotten gaan bezoeken en mocht het park tegen vallen wilde we de rest van de middag een beetje in Cochem vertoeven. Daarom neem ik jullie vandaag mee in onze dag naar het wildpark en wie weet nog wel een dagje Cochem!

Ontbijt

Om 8 uur is mijn vriend naar beneden gegaan en lagen daar onze heerlijke verse broodjes onder aan de trap. Die kon je dit jaar namelijk weer bestellen, dat doe je bij het inchecken en dan ligt elke ochtend om 8 uur verse broodjes klaar van de bakker.

Niets is zo lekker om wakker te worden en niet voor het brood te hoeven zorgen, dus we zijn lekker buiten op het balkon gaan zitten, onze zak met broodjes gepakt en ons beleg die we de dag ervoor hadden gehaald bij de supermarkt en zijn we heerlijk buiten gaan eten!

Nadat we genoeg gegeten hadden en alles opgeruimd hadden, zijn we de auto in gestapt om naar het wildpark in Klotten te rijden.

Pretpark & Wildpark Klotten

Rond half 10 kwamen we aan bij het park, het was nog niet zo heel druk, er kwamen wel al wat bussen aan rijden met schoolreisjes en er stond een kleine rij bij de kassa, maar dat heeft nog geen 10 minuten geduurd en we waren binnen!

Er zitten verschillende dieren in het park, veel dieren hebben we ook niet kunnen zien, de dieren die er zaten vond ik ook niet heel veel bijzonders vergeleken met dierentuinen. Maar het was wel leuk om te zien. Je kon merken dat het park echt op een berg lag, want bij sommige paden moest je even flink je been spieren gebruiken om omhoog te komen.

Om half 12 zou er een roofvogel show plaats vinden, we hebben wel eens vaker zulke shows gezien maar op de 1 of andere manier blijft dat toch leuk om te zien. Het duurde dus nog een halfuur voor die show begon en besloten we even verder te lopen o misschien even wat drinken en eten te halen (maar alles was dicht, blijkt dat daar alles tegen 12 uur pas open gaaf, dus houd daar rekening mee als je er naar toe gaat) dus besloten we om maar terug te lopen naar waar die show begint. We konden al plaats gaan nemen op de bankjes en de show begon dan ook om half 12.

Gelukkig kunnen mijn man en ik redelijk Duits want anders is de show niet te volgen aangezien ze alles in 1 taal spreken om alle leuke informatie over de verschillende vogels te geven!

De attracties van het park waren gesloten en gingen volgens mij ook pas tegen 12 uur open, maar de attracties vond ik nou ook niet zo heel bijzonder en eigenlijk hadden we het park binnen 2,5 uur al wel weer gezien, misschien is het anders als je er met kinderen bent dan zou het ongetwijfeld een leuk park zijn, maar zo als 2 volwassenen vond ik er niet zoveel aan, en voor die 2,5 uur vond ik de prijs dan ook best prijzig voor bijna € 50 voor 2 om binnen te komen.

Mijn man had nog honger en besloot bij de uitgang nog even een broodje braadworst te halen, daarna zijn we naar Cochem gereden.

Moezelwijn express

Onze auto hadden we weer geparkeerd in de parkeergarage in Cochem, want ja je betaald daar toch maar Max € 8 voor een hele dag! Ik moest nog even na de wc, en dat is zo fijn in Cochem overal staan openbare toiletten, je betaald er wel 50 cent, maar ze zijn wel schoon! (LET OP: de openbare toiletten sluiten wel als de winkels ook sluiten) Onder de brug waar ook de wc plaats vond stond het treintje van de moezelwijn express, vorig jaar wilde we dat al maar hebben we toen niet gedaan en aangezien hij nu toch klaar stond om zo te vertrekken zijn wij ook ingestapt!

Bij haus Anja krijg je gasten tickets die gelden voor de bus (gratis) maar ook voor sommige activiteiten (met korting). Als je eenmaal hebt plaats genomen, hoef je pas te betalen in het treintje.

De route start bij de oude brug over de moezel en het treintje rijd dan door een deel van het historische en middeleeuwse centrum van Cochem. Via de nieuwe brug wordt het plaatsje Cond bereikt, waar je een prachtig uitzicht hebt op Cochem en de Rijksburcht. Daarna gaat het treintje via de weg langs de moezel en wijnbergen terug naar het startpunt.

Na de tocht met de moezelwijn express kun je genieten van een moezelwijn of moezelrose. Waarbij het glas als aandenken mee naar huis genomen mag worden.

De tocht duurt ongeveer 25 minuten. De tocht wordt momenteel alleen in het Duits gegeven. (Dus als je een beetje Duits kan, is de tocht zeker aan te raden)

Cochem

Ondertussen was het al tegen 2 uur, maar vanavond om 19 uur zouden we weer gaan eten bij het schintzel haus, dus om nou eerst weer terug naar ons appartement te gaan en dan weer terug zagen we ook niet zo zitten. Mijn man had gisteren een leuk outfitje gezien in de winkel en we besloten om dan maar eventjes te gaan shoppen in Cochem, en ja hoor geslaagd! We zijn daarna nog wat winkeltjes in gelopen en mijn man besloot ook nog even een portemonnee te halen voor zichzelf. Ik had niet zo zeer kleding nodig, want voor onze vakantie had ik bijna voor € 200 aan kleding geshopt bij Shein!

Nadat we klaar waren met shoppen besloten we om even ergens een ijsje te gaan halen, want het was zo warm dat we wel zin hadden in een ijsje.

Vorig jaar hadden we zo’n leuk cafeetje gezien toen wij de berg op gingen lopen naar het kasteel, vind het nog steeds onwerkelijk dat we die klim hebben gemaakt. Dus besloten we om naar café d’n brabander te gaan (ja echt, en er werkt een echte Brabander in ook!, super leuk!) Daar hebben we even een biertje gedronken.

Op ten duur had ik het wel gezien en wilde ik graag naar buiten, had het ook zwaar warm! En besloten we om de laatste 2 uur te overbruggen langs de moezel! Heerlijk, wat een rust en wat GENIETEN! Ik zou er zo heen willen verhuizen, zo heerlijk vind ik het aan de moezel!

Het was half 7 toen we gingen lopen naar het schnitzel haus, wat had ik weer zin om hier te eten. We waren een beetje vroeg, maar toch maar naar binnen gelopen. De altijd vriendelijke man zei al dat we wat vroeg waren, maar dit was gelukkig geen enkel probleem. Na een kwartier zaten we al heerlijk ons eten weg te bunkeren. Had die dag express niet veel gegeten, zodat ik lekker veel vlees weg kon eten! De service is er vriendelijk en het eten wordt in rap tempo bij je aan tafel geserveerd!

Na het eten, zijn we op ons gemakje terug gereden naar het appartement en hebben we ‘s avonds nog een escape spelletje gedaan!, daarna heerlijk ons bed ingedoken.

Plannen voor de volgende dag!

We waren deze dag verplicht om wat later op de dag iets te doen, want we moesten om 11 uur bij Peter zijn om weer 12 potten honing mee te nemen voor oma & mama.

Begin de middag zijn we naar de geierlay brug gegaan, en hebben we wat boodschappen gedaan!

Vrijdag komt dag 3 online!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.