Vandaag konden we een beetje uitgeslapen, want mijn moeder had met Peter afgesproken dat wij om 11 uur de honing kwamen halen, dus we konden voor die tijd ook niet weg! Dus we waren rond 9 uur a half 10 eruit gegaan en zijn we op het balkon gaan ontbijten!

Geierlay hangbrug

Nadat we de honing bij Peter hebben opgehaald en nog eventjes hebben staan kletsen zijn we naar ons appartement gelopen en onze spulletjes gepakt, want we gaan vandaag dan eindelijk naar de geierlay brug! Vorig jaar wilde we eigenlijk al gaan maar toen was de brug gesloten i.v.m COVID-19!

De brug is maar liefst 360 meter lang en 100 meter hoog, en voor iemand met hoogtevrees kan dat nog wel een dingetje worden haha!.

Wij parkeerde onze auto in Morsdorf bij parkeerplaats P1, daar zit ook een bezoekerscentrum, en is ook de laatste plek waar je eventueel naar het toilet kan. (Kost € 0.70, alleen contant) Nadat ik nog een bezoekje bracht aan de wc, zijn we de route gaan volgen die duidelijk werd aangegeven hoe je moest lopen naar de brug. ( het is vanaf parkeerplaats P1 zo’n 1,7 km lopen, dus houd daar rekening mee!)

Na een stukje lopen kwamen we dan eindelijk aan bij de geierlay brug. Daar gaan we dan, we besloten om de brug niet helemaal over te gaan lopen, aangezien dit ook een flink stuk was en met mijn hoogtevrees was tot de helft van de brug wel voldoende, puur voor het mooie uitzicht.

Van mijn hoogtevrees had ik een klein beetje last, je kijkt best een diepe afgrond in de brug schommelt behoorlijk, zeker in het begin, in het midden valt dat nog wel mee. Nadat we tot de helft zijn gelopen en wat foto’s hadden gemaakt zijn we weer terug gelopen richting het bezoekerscentrum!

Van al dat wandelen krijg je best wel trek natuurlijk, dus besloten we om bij het restaurant daar even een hapje eten, want s’ middags moesten we nog wat boodschapjes doen.

Boodschappen

Na ons bezoekje aan de geierlay brug zijn we naar Cochem gereden om nog wat drinken in huis te halen, want met dit warme weer drink je veel meer dan op regenachtige dag!

Na het boodschappen doen zijn we lekker naar ons appartementje gereden en hebben de rest van de dag vrij weinig uitgevoerd!

Plannen voor de volgende dag!

Deze dag hadden we niet zo heel veel op de planning en hebben we alleen in Cochem geluncht en ‘s avonds hadden we een heerlijke avond rondvaart! Ook wel eens lekker om een dagje rustig aan te doen!

Dag 4 komt maandag online!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.