Na onze vakantie in Duitsland hadden we nog 2 weken vakantie, de spaar acties van de Albert Heijn hadden ook op geen beter moment kunnen komen, nu hebben we zoveel leuke uitjes gepland staan met een 2e kaartje gratis (dat scheelt zoveel in kosten) Nu waren deze tickets dan geen 2e kaartje gratis maar een aanbieding in het foldertje van de Albert Heijn, ja ook prima heb nu voor 2 tickets € 50 betaald, normaal zou dit rond de € 70 liggen, als je ver van te voren boekt bij toverland krijg je ook nog € 7 per ticket korting, dus dat scheelt ook al iets. Tegenwoordig zijn uitjes zo duur, en zeker als je met een gezin zo’n dagje weg wilt!

Aankomst

Na zo’n 1,5 uur rijden kwamen wij echt veel en veel te vroeg aan, het park gaat pas om 10:00 uur open en wij kwamen om 09:00 aan rijden, maar goed we hebben dan ook rekening gehouden met eventuele files, aangezien je bij toverland nog tijdsloten moet reserveren wanneer je naar binnen wilt, en wij zijn er dan het liefst zo vroeg mogelijk.

Toen we het parkeer terrein op reden waren wij de eerste van het hele hele terrein haha, het park gaat tenslotte ook pas over een uur open, maar goed we moesten beide enorm nodig naar de wc dus zijn we de auto maar uit gestapt om te kijken of we iets konden vinden, en ja hoor vlakbij het parkeer terrein bevindt zich aan de linker kant een toilet gebouw (super fijn, zeker voor iemand die regelmatig naar de wc moet, te vaak als je het mij vraagt…)

Toen we beide klaar waren met plassen begon het kei en keihard te regen, ze zouden die dag ook regen opgeven maar wel met 28 graden, dus ik keek mijn man aan en zei ‘ik hoop niet dat het de hele dag gaat regenen’. We liepen snel naar de ingang van het park want het was ondertussen als bijna 10 uur en er kwamen al wat meer mensen het parkeer terrein opgereden.

De poorten gaan open

Om kwart voor 10 ging het park open en stopte het ook met regenen en begon zelfs de zon door te komen, misschien hebben we dan toch geluk met het weer, maar goed nog niet te vroeg juichen. Je weet maar nooit hier in Nederland!

Ondanks dat we het park al op mochten, gingen de attracties wel pas om 10 uur open, dus besloten we om eventjes alvast wat rond te lopen om te kijken waar we zometeen als eerste in gaan. Wat ons meteen opviel was dat het een mooi aangelegd park is! Tijdens ons rondje door het park hebben we alvast wat leuke foto’s kunnen maken van wat attracties en mijn man moest even leuk poseren met een zwaard🙈 Inmiddels was het ook bijna 10 uur en zijn wij stil gaan staan bij de attractie ‘dwervelwind’ dat gaat dan ook onze eerste attractie worden.

Het park

Toverland is echt een park voor jong en oud, buiten hebben ze een heel water speel park aangelegd, je ziet kinderen daar lekker in hun zwemkleding spelen in het water en af en toe zie je er een ouder mee in springen om af te koelen haha. En zelfs voor de aller kleinste is er genoeg te doen, vooral binnen is het voor de wat kleinere kinderen en de echt wat grotere attracties is voor de wat oudere kinderen. Voor de meeste attracties moeten ze ook wel een bepaalde lengte hebben om er in te mogen en daar wordt ook zeker streng op gecontroleerd, wat ook logisch is! Wat toverland ook heel leuk heeft gedaan is de verschillende werelden en in elke wereld is dan ook zeker wel wat te beleven!

De attracties in

Nadat wij als eerste de dwervelwind zijn ingegaan, zijn we doorgelopen naar de bobbaan, het is een prima baan, je zou er met 2 man in kunnen alleen mijn man en ik besloten om er apart in te gaan aangezien je anders best krap zit maar met een kind zou dat te doen moeten zijn. Het is eigenlijk half rodelbaan/half Bob baan want je kan zelf je snelheid bepalen door de hendels maar uiteindelijk remt hij zichzelf ook weer af, wat dan toch weer wat weg heeft van een bob.

Vlakbij de Bob baan zat het parcours van de ballenbanen, wat leuk zou moeten zijn voor het hele gezin. Hiervoor moet je wel € 6,00 betalen nog voor een bal, deze mag je dan wel mee nemen naar huis als souveniertje. Maar of het de moeite waard is?, ik weet het niet… wij vonden het zonde van het geld. Misschien dat het leuk is als je dat met ‘jonge kinderen doet’ maar zo voor 2 volwassen zou ik het niet doen. Maar we hebben het in ieder geval geprobeerd!

Nadat we de ballenbaan hadden gedaan, kregen we een beetje trek en besloten we om eventjes ergens te zitten en onze ‘BLT wraps’ mee te nemen die ik s’ morgens heb staan maken. Daarna wilde we toch wel een achtbaantje pakken en besloten we naar de houten achtbaan te gaan, deze zou maar liefst 85 km p/u gaan, dat is vrij hard voor een houten achtbaan! We hebben denk een halfuurtje in de rij gestaan voordat wij aan de beurt waren. Maar wat is deze ontzettend GAAF, hij raast echt over de baan heen, en gaat inderdaad goed hard en omdat het hout is schommel je natuurlijk alle kanten op. Snap nu ook wel waarom je daar niet in mag met nek, rug of schouderklachten.

Overigens heb ik me ook echt verbaasd over sommige ouders en heb ik echt RESPECT voor de medewerkers. Hoevaak ouders een kind niet meenemen de rij die eigenlijk net 3cm te klein, om er dan toch proberen in te mogen. Medewerkers hielden zich keurig aan die voorschriften ook al scheelt het een paar cm, maar hoe sommige ouders dan te keer kunnen gaan dat ze voor niets in de rij hebben gestaan etc, dan sta ik er echt bij en dan denk ik van tja, het wordt overal voor de wachtrij al aangegeven….

Maar een paar minuten later viel mijn mond al helemaal open van verbazing, een gezin was met kinderwagen, 3 volwassen, 2 kleine kinderen en een BABY in de rij gaan staan, die wilde met die kinderen en ja zelfs de baby in deze houten achtbaan, nou sorry maar volgens mij zit er dan echt even iets niet goed in je bovenkamer.

Daarnaast maakt toverland bij elke uitgang gebruik van een baby switch dan kan je elkaar afwisselen zonder dat je in de lange wachtrij hoeft te staan te wachten. Meer info over de baby switch vind je hier.

Show 1

Ook wordt er goed gezorgd voor entertainment en leuke shows, we hadden 3 shows die we wilde zien alleen show 3 hebben we maar geschrapt want dat was een soort ‘aquanura show’ van de Efteling maar dat soort shows zijn leuk als het donker is en het park sluit om 9 uur dan is het in de zomer nog volop licht. Dus besloten we onze eerste show te pakken in het thema gebied ‘Port Laguna’ een duik show!

Het verhaal lijn van de show is echt gemaakt voor kinderen, maar het duiken zelf en zeker de dodemansduik van 25 meter hoog, vond ik indrukwekkend om te zien. Het enige wat ik dan jammer vond is dat je ze zag duiken maar de landing zag je niet in het water, vanwege het schip. Maar dat zullen ze misschien wel expres gedaan hebben.

Even afkoelen

Ondertussen was het al ergens in de middag en begon de temperatuur al flink op te lopen, het was immers al 28 graden! Nou ben ik al iemand die het of heel snel koud heeft of heel erg warm, nou op dit moment had ik het bloedje heet, de zweet druppels druipte van m’n gezicht.. ‘bah, bah’ We besloten om maar even de 2 water attracties in het park te pakken. Stiekem was ik eigenlijk in alle staat om bij de kinderen die plas in te duiken, maar goed dat durf ik dan weer niet. Bij de boomstammen attractie word je ook goed nat bij de ‘djengu river’ viel dat mee, lag er misschien ook aan waar je precies zat.

Al had dat afkoelen ook weinig zin, want binnen paar minuten was je weer droog en stond je je weer kapot te zweten. Dan maar straks even uitwaaien in de snelste attracties, maar nu eerst een hapje eten.

Hapje eten

We waren opzoek naar iets te eten, het was tegen 17:00 uur en begonnen trek te krijgen, want je loopt toch wat af zo’n dag! Op ten duur kwamen we een tentje tegen, waar ze muziek aan het draaien waren en zijn we daar eventjes gaan zitten. Het eten zag er wel goed uit broodje hamburgers en frietjes etc. Dus we hadden onze eten besteld en kregen een ‘pieper’ mee zodra die afgaat kan je je eten komen halen, het ware flinke bakken friet, meer dan dat ik gewend ben voor een pretpark! Eenmaal op heb ik nog een heerlijk swirl ijsje gegeten en zijn we door gelopen na de laatste attracties, want we hadden het park eigenlijk al wel gezien en moesten ook nog een heel stuk naar huis rijden.

De laatste attracties

Na het eten liepen we weer richting de houten achtbaan, want daar wilde we nog wel een keer in. Het park leek wel uitgestorven, we konden zo door lopen er was bijna niemand meer in het park.. dus besloten we er 2 keer achter elkaar in te gaan, eerst helemaal voorin en toen daarna nog eens helemaal achterin, achterin lijkt ie toch wel veel sneller te gaan! Maar het blijft een mooie achtbaan.

We liepen de houten achtbaan uit en daar was boven op het dak van ‘troy’ een vuur show bezig, dat wilde we natuurlijk wel even zien en zijn we daar even blijven hangen!

Op na de laatste 2 attracties! Ooit wel eens een achtbaan gezien? Waar je ook daadwerkelijk op een motor zit? Nou hier kan dat dus! En je kan zelfs een foto laten afdrukken en er je ‘motorrijbewijs halen’ Al is deze achtbaan niet gemaakt voor mensen die wat ‘voller zijn’ aangezien je bij je borst en buik wordt aangedrukt, zodra deze niet goed zit kunnen ze de achtbaan niet starten, bij hem hebben ze hem al 1x extra moeten aan drukken, maar het paste wel!

Als allerlaatste zijn we de ‘fenix’ ingegaan, hier kan je kiezen in welke ‘vleugel’ je wilt zitten. Deze achtbaan is maar liefst 40 meter hoog en je hangt hier aan de zijkant van de baan, zo kan je het gevoel krijgen dat je zweeft!

Wat een dag! Je maakt op zo’n dag toch best wat stappen zonder dat je het door hebt. Ik was ook flink moe want we moesten natuurlijk vroeg opstaan, en wat denk je van die warmte.. dus dat zal vast wel weer slapen worden in de auto, mij kennende haha! Ik kijk nu al uit na ons volgende uitje die gepland staat over 2 dagen! ‘De grotten van Han’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.