Vandaag voor het eerst een beetje uitgeslapen op vakantie. We hadden zo’n drukke planning en wilde zoveel mogelijk kunnen doen in een week tijd.

Dreimühlen-Wasserfall

Het was voor ons een uurtje rijden vanaf Ernst naar deze waterval, maar zeker de moeite waard als je in Duitsland bent om deze waterval te gaan bezoeken. Het is een enorm grote waterval, maar dat maakt deze waterval eigenlijk nog niet eens zo bijzonder, nee deze waterval groeit elk jaar een stukje. Vanaf de parkeerplaats is het zo’n 15-20 minuutjes lopen naar de waterval, je moet dan een trapje naar beneden om er te komen.

Klidinger wasserfall

Deze waterval schijnt de hoogste waterval van de Eifel te zijn en aangezien wij beide natuur liefhebbers zijn wilde we deze heel graag ook bezoeken.

Helaas zijn wij geen ervaren lopers/klimmers met beide blessures aan onze enkels/knie, want we hadden al gelezen dat het een stukje lopen was, maar goed een stukje lopen is geen ramp, maar wel als dit stukje lopen bergafwaarts, bergopwaarts en dan niet een klein beetje waarvan je denkt oh dit houd ik nog wel een paar minuten vol. Nee het was echt een flinke klim…

Halverwege besloot ik tegen mijn vriend te zeggen dat ik toch terug wilde gaan. M’n achillespees begon weer op te spelen (die op het moment van onze vakantie ontstoken was), we hoorde de waterval in de verre verte maar geen idee hoelang dat stuk nog lopen was, de Pasen werden ook steeds slechter en modderig waardoor het glad werd. Dus besloten we dat hele pleuris eind weer terug te gaan lopen, naar beneden was nog geen ramp maar naar boven, ik kon niet meer, wilde het liefst daar gaan zitten en niet meer omhoog komen, nou is mijn conditie ook niet al te best maar okey..

Helaas hebben we deze waterval dus niet kunnen bezichtigen, en zijn we terug naar ons appartementje gereden om daar nog eventjes te relaxen, s’avonds hebben we nog even een klein stukje langs de moezel gewandeld, om daarna vroeg ons bed in te duiken na al dat geklim van vandaag. En de volgende dag moesten we er toch vroeg uit, want we moeten gaan uitchecken.

Plannen voor de volgende dag

De dag van het uitchecken en ons laatste dagje genieten in een Duits pretpark.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.