Wat keek ik uit na deze vakantie! Ik was er zo aan toe na een onwijs vervelend jaar! 2 keer een scooter ongeluk gehad (beide niet mijn schuld), de ziektewet in en nu nog herstellende van het laatste scooter ongeluk wat op 26 april 2022 is gebeurd!

Sommige weten misschien al dat ik de maandag voor onze vakantie ben getrouwd, voortaan ga ik dus door het leven als ‘mevrouw van Gool’ moet er nog steeds aan wennen, dat ik een andere achternaam draag! Maar dit was dus gelijk onze honeymoon!

Inmiddels zijn we weer een paar daagjes thuis en hebben we nog 2 weekjes vakantie samen!

Je leest nu alles over onze eerste dag in Ernst. Mocht je benieuwd zijn na onze vakantie van vorig jaar in Ernst? Bekijk deze dan hier:

Je leest nu alles over onze eerste dag in Ernst!

De week voor vertrek…

Ik heb nog nooit zoveel stress gehad voor een vakantie, mijn hoofd liep over. Afspraak hier, afspraak daar, dingen regelen voor onze bruiloft, dingen regelen met werk, afspraken bij hand fysio, bedrijfsarts en noem maar op! En ook nog zorgen dat het huis zo goed als schoon is.

Ik was mezelf ook echt even niet, en merkte op dat moment ook dat ik echt toe was aan vakantie, maar op de 1 of andere manier had ik ook helemaal geen zin om van huis weg te gaan, misschien kwam dat wel door het gestress en ik zie er ook altijd tegen op om onze hond weg te brengen naar het pension, ondanks dat ik wist dat ie dit keer op een goed plekje zat!

Op maandag 11 juli 2022 zijn wij het huwelijksbootje ingestapt, gewoon lekker simpel met een balie huwelijk bij de gemeente Breda. ‘S middags om 15 uur konden we Jago weg gaan brengen, we zijn lopend naar het dierenpension gegaan, want ja hij zit zowat om de hoek.. Gelukkig liet ik hem dit keer wel met een goed gevoel achter, toen we weg liepen zagen we hem meteen al heerlijk rond huppelen buiten, geen geblaf, hij keek niet achterom! Dit was me toch zo’n ander gevoel, vergeleken met vorig jaar. Er viel gelijk een rust op mijn schouders, want ik weet dat ze goed voor hem zijn!

Toen we thuis kwamen zonder hond hebben we thuis nog even snel de boel opgeruimd en gestofzuigd, mijn man heb ik lekker laten schoonmaken, want ja ik zit toch nog met mijn vinger en ik begon met onze koffers in te pakken, zoals gewoonlijk zat de koffer al voor de helft vol met mijn kleding.

En mijn man moest alle zware dingen ook nog eens naar beneden tillen, vond dat dan wel weer sneu.

De dag van vertrek!

Deze dag waren we wat later opgestaan, vergeleken met vorig jaar. Maar we wilde het nu wat rustiger aan doen. Alle koffers waren al de dag van te voren helemaal ingepakt, dus dat scheelde enorm.

Om 08:00 zijn we vertrokken met de auto, we wilde deze keer ook wat binnen door rijden, aangezien we toch pas tegen 15 uur het appartement in konden.

Vorig jaar zijn we over ‘Bonn’ gereden, we besloten om deze keer dan een andere route te nemen en dat werd ‘de Eifel’. Wat een uitzicht! Een paar plaspauze verder, onderweg nog gestopt bij tank stations voor een broodje. Op ten duur zagen we zo’n mooi uitkijk plekje waar we even gestopt zijn voor een foto momentje, dat is zo fijn aan Duitsland, die hebben van die plekjes waar je dan even kan stoppen en je auto kan parkeren op een veilige manier.

Dit was onze laatste stop om dan direct door te rijden naar Ernst, want het was ondertussen al rond 14 uur, dus hadden al aardig wat uurtjes gereden. (Naja mijn man dan, ik heb geen auto rijbewijs)

Aankomst

Om 14:45 kwamen we aan in Ernst, en zijn we dit keer naar de incheck locatie gereden, want die zit op een andere locatie dan ons appartementje. (Niet heel ver van elkaar vandaan)

Omdat we in het zelfde appartement zitten als vorig jaar, kregen we de sleutels al meteen mee en geen verdere uitleg, want ja we waren er vorig jaar ook geweest. Na het inchecken zijn we naar het appartement gereden, hebben we de auto uit geladen, en wat kleine spulletjes vast opgeruimd en zijn we de auto weer ingestapt en richting Cochem gereden.

We moesten even zoeken naar een parkeer plekje, maar besloten uiteindelijk hem in de parkeergarage te zetten in het centrum van Cochem, vergeleken met Breda vonden we de prijs daar reuze mee vallen! Je betaalde er voor een halfuur maar € 0,50 en voor een hele dag € 8,00. Vanaf de parkeer garage sta je ook zo in het winkel gebied.

In Cochem hebben we eventjes lekker rond gelopen, en wat winkeltjes bezocht maar nog niet veel gekocht. Maar ik wilde wel een tas kopen. Ik had een klein tasje bij, maar als ik daar iets uit wilde halen moest ik eerst alle spullen er uit vissen voordat ik ergens bij kon, dus nee dat vond ik niks. Bij het eerste beste winkeltje kwamen we meteen een leuk tasje tegen, 1 maat groter, maar niet te klein maar ook weer niet te groot en het koste maar € 20,00, daarnaast heb ik ook maar een portemonnee aangeschaft, aangezien bijna alles contant betalen is daar en al het losse geld in m’n tas rond slingerde, heb ik bij dezelfde winkel maar een portemonnee gekocht voor een tientje!

Het was al tegen 17 uur ondertussen, dus we besloten er een eind aan te breien, misschien komen we van de week hier nog wel eventjes terug om op ons gemak nog te shoppen! Maar voordat we weer naar de auto gingen lopen, ben ik eerst onze favoriete eet tentje in Cochem binnen gelopen ‘het schnitzelhaus’ om te vragen of ze voor morgen 19 uur nog een plekje hadden. Mocht je hier ooit willen eten raad ik wel aan om even te reserveren of in ieder geval te vragen of ze dan een plekje hebben, want het is hier ALTIJD druk. Goed, de reservering stond en besloten om maar eens richting de auto te lopen, zodat we een stukje verder konden rijden om boodschappen te halen bij de Aldi in Cochem.

De avond

Toen we thuis kwamen van boodschappen doen hebben we eerst maar eens alle spullen opgeruimd zodat we normaal kunnen leven en zo dadelijk kunnen koken. Die avond hebben we dan ook samen gekookt en eventjes een wandeling langs de moezel gemaakt. Eenmaal in ons appartement hebben we nog even een spelletje gedaan! En daarna heerlijk ons bed in gestapt, want we waren behoorlijk moe.

Plannen voor de volgende dag!

Ook dit heb ik me natuurlijk voorbereid op de activiteiten die we konden gaan doen, alleen niet zo extreem als vorig jaar qua planning wat we wanneer gingen doen, nu bekeken we het per avond van te voren.

Morgen gingen we er een dagje pretpark/dierentuin van maken en als we nog tijd over zouden hebben wat shoppen in Cochem. S’ avonds zouden we lekker uit eten gaan bij ons favoriete restaurant!

Dag 2 van onze vakantie is woensdag te lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.