We hebben 3 weken vakantie. Ondertussen is er alweer een week voorbij. Vorige week besloten we om een dagje Bobbejaanland te gaan. Met maar liefst € 29,21 minder wist ik een kaartje te bemachtigen voor dit Belgisch pretpark!

Is het park echt voor iedereen geschikt?

Bobbejaanland bestaat inmiddels alweer 60 jaar, en is het bekendste pretpark van België! Mijn vriend was echter nog nooit in Bobbejaanland geweest en voor mij was 2016 de laatste keer. Om die reden besloten we dan ook eens een ander pretpark te bezoeken en plande we een dagje Bobbejaanland.

Tickets Bobbejaanland

Toen wij besloten hadden dat we een keer een dagje Bobbejaanland wilde gaan doen ging ik opzoek naar goedkope tickets en die vond ik op vakantieveilingen, ik bood in de laatste seconde € 45,49 + € 5,00 administratie kosten wat er dan bij komt. Maar het is altijd nog goedkoper dan de tickets bij Bobbejaanland. De prijs daar is € 79,80 dus waren we zo’n € 29,21 minder kwijt dan normaal! Dus mocht je naar Bobbejaanland gaan kijk dan of ze ergens goedkopere tickets aanbieden.

Naar Bobbejaanland

Op 5 augustus 2021 was het zover, we gingen naar Bobbejaanland. Voor ons het ruim een uur rijden dus vertrokken we om 08:30 uur thuis weg. We kwamen rond 09:30 uur aan in het park.

Het park is al ruim van te voren aangegeven met borden welke kant je op moet, wij reden op navigatie en die stuurde ons ook gewoon de goede kant op.

Als je aankomt bij Bobbejaanland staan er mensen van het park die aangeven welke kant je op moet, daarna kom je iemand tegen waar je een parkeerkaart van kunt kopen (je kan bij hem zowel contant als met de pin afrekenen) daarna staat er iemand op een parkeerplaats die zegt dat je daar kan parkeren.

Omdat wij al tickets hadden hoefde we niet bij de kassa te wachten, en konden we ons kaartje bij iemand anders laten zien en konden we zo doorlopen.

Binnenkomst Bobbejaanland

Als je je tickets gescand hebt kom je op een groot plein uit, daar stond een groot podium waar cowboy Bobbie en cowgirl Jody (de mascottes van Bobbejaanland) het podium op lopen. Het park gaat echt pas om 10:00 uur open, dus het komende halfuur zorgen hun voor entertainment. Of dat altijd zo is weet ik niet, want nu hadden ze het er vooral over dat Bobbejaanland 60 jaar bestaat.

Om 09:55 uur besloten wij alvast voor de poort te gaan staan, want over 5 minuten zouden ze de poort moeten open gooien.

Het park

Overal in het park is vanwege COVID-19 mondmaskers verplicht, zowel in het park zelf, de wachtrijen en zelfs de attracties. Ook is eigenlijk de 1,5 meter verplicht maar die is ver te zoeken in de wachtrijen, ook worden de attracties gewoon vol geduwd, behalve bij de water attracties dan zit je gewoon met je eigen gezin erin.

Wij zijn vooraan begonnen in het park, dat was meteen ook een water attractie, je loopt eigenlijk gewoon een rondje in het park, alles is nu eenrichtingsverkeer. Al werd het wel slecht aangegeven welke kant je op moest. Sommige wachtrijen waren namelijk ineens heel erg anders.

Wild water slide

Dit was meteen de eerste attractie die we tegen kwam. Mijn vriend twijfelde eerst van gaan we meteen in een waterattractie? Ja waarom niet? Dit is de eerste die je tegen komt en volgens mij mag je ook niet meer terug lopen.

Wild water slide is een boomstammen waterattractie en is 1 van de oudste attracties die nog in het park staat. De baan is 500 meter lang en heeft een maximale hoogte van 13 meter.

Bob Express

De Bob Express was de 2e attractie waar we in gingen, deze ligt tussen de wild water slide en de Indiana river in.

De Bob Express neemt je mee over het water. De Bob Express is 520 meter lang en neemt je mee door een rots achtig landschap en dat maar liefst 2 keer, ja je leest het goed 2 keer, als je na de eerste ronde weer aankomt bij het station, denk je dat dat het was maar nee hoor je gaat gelijk door voor een 2e rondje.

Indiana River

Indiana River is de 3e attractie die we namen en de 2e waterattractie van Bobbejaanland. De Indiana River is een volledige overdekte boomstammen waterattractie, maar niet zomaar een water attractie, de Indiana River is een ‘dark ride’

Tijdens de rit varen bezoekers in een boomstam, langs en door verschillende scènes die allemaal in het teken staan van de jungle. Tijdens de 420 meter lange rit komen 3 afdalingen voor, waarvan de hoogste 10 meter is.

Oki Doki

De Oki Doki was onze 4e attractie en een prima achtbaan voor kinderen die je wilt laten kennis maken met een achtbaan. De voorkant van de trein heeft de vorm van een clown.

De baan is 436 meter lang en heeft een hoogte van 16,3 meter.

The Dreamcatcher

The Dreamcatcher was onze 5e attractie. The Dreamcatcher heette van 1997-2005 Air Race. In The Dreamcatcher blijf je niet met beide benen op de grond. The Dreamcatcher is zo’n 600 meter lang.

In 2018 werd aan The Dreamcatcher virtual reality toegevoegd, maar is in 2020 (voorlopig) even afgeschaft vanwege COVID-19.

Even pauze

We kwamen aan op een groot plein en ondanks dat we zelf een tas met eten en drinken bij hadden, hadden we zin in een koffie en een donut.

Bij Santa Fe hebben we onze koffie en donut gehaald, ik moet bekennen dat het er ‘s middags al erg druk was en ik vondt dat er te weinig personeel stond. Pizza’s die klaar waren werden maar neer gegooid in een warm houd bak. Want je kan er wel Italiaanse eten maar behalve Italiaanse eten bij dit tentje zitten er op dit plein genoeg eet en drink gelegenheden.

Speedy Bob

De Speedy Bob was onze 6e attractie. De speedy Bob kan je een beetje vergelijken met een wildemuis achtbaan maar dan in Bobbejaanland!

EL RIO

De EL RIO is de 3e waterattractie in Bobbejaanland en was onze 7e attractie, en kan je een beetje vergelijken met de Piranha in de Efteling.

De baan heeft een lengte van 320 meter lang en een hoogte van 10 meter.

Big Bang

Onze 8e attractie alweer. Race met of tegen je vrienden in een rubberbootje naar beneden. De Big Bang is 12 meter hoog en 32 meter lang.

Revolution

Onze 9e attractie al! De Revolution is een overdekte stalen achtbaan. Het was eventjes zoeken naar de ingang, want de ingang liep momenteel door The Forbidden Caves (momenteel gesloten vanwege COVID-19) De attractie draait half als Mount Mara en half als Revolution.

Als je bij Mount Mara (momenteel gesloten vanwege COVID-19) in de rij gaat staan, krijg je een virtual reality bril op en sta je in de rij bij de Revolution dan zie je de attractie zonder virtual reality bril.

Sledge Hammer.

Dit was onze 10e attractie en tevens de laatste voor nu even, want daarna wilde we wat gaan eten.

De Sledge hammer is 1 van de hoogste attracties in Bobbejaanland. In een mum van tijd bereik je het hoogste punt met de Sledge Hammer (45 meter) met een snelheid van ruim 100 km/u.

Even een hapje eten

Het was inmiddels al half 5 en wilde alvast een hapje gaan eten om de drukte voor te zijn. We zijn terug gelopen naar het plein met alle eet gelegenheden en hebben een menu besteld bij Friet wildwater. Ik moet zeggen het eten vond ik een beetje tegen vallen, de friet was iets te krokant gebakken en de snacks die we kregen waren al koud en dat voor € 20 die we moesten betalen voor 2 personen. Maar goed onze magen waren weer gevuld en hop na de laatste 3 attracties voordat het park gaat sluiten.

Naga Bay

De 11e attractie van ons. Naga Bay is draaiende achtbaan (ga hier absoluut niet in als je snel duizelig bent)

De baan is 430 meter lang en heeft 6 karretjes waar steeds 4 mensen in kunnen plaats vinden.

Typhoon

De 12e en een na laatste attractie die we konden doen voordat het park ging sluiten. (Het park was vandaag tot 19:00 uur open)

De typhoon zul je wellicht herkennen aan de oprakeling waarbij het karretje verticaal naar boven wordt getrokken, gevolgd door een looping en nog 2 kurkentrekkers en iets verder op nog een kurkentrekker.

Fury

Onze allerlaatste attractie alweer, wat is deze dag ongelofelijk snel voorbij gegaan. Deze achtbaan gaat maar liefst 106,6 km/u.

De Fury is een achtbaan die zowel achteruit als vooruit kan. Als je er bijna bent kun je de keus maken om links af te gaan (dan ga je altijd vooruit) maar wil je je laten verassen of je de achtbaan vooruit of achteruit gaat beleven? Ga dan naar rechts. Als je dan in de karretjes stap heb je de keus door knopjes op je beugel om achteruit of vooruit te gaan (de meeste stemmen gelden)

Conclusie:

Bobbejaanland is en blijft een ontzettend mooi pretpark. De meeste attracties zijn wel voor kinderen boven de 1 meter, en tussen de 1 meter en 1,40 meter vaak met begeleiding.

Natuurlijk heeft Bobbejaanland ook wel een aantal kinderattracties/activiteiten. Zie hieronder:

 • Banana battle (90 cm)
 • Big bang (100 cm)
 • Aztek express (100 cm)
 • Bootvaart (<140 cm onder begeleiding van een volwassene)
 • Convoy trucks ( 80 cm)
 • El paso (<140 cm onder begeleiding van een volwassene)
 • Flying Orca (80 cm)
 • Glijbaan (<110 cm onder begeleiding van een volwassene)
 • Horse Pedalo (80 cm)
 • Indiana River (100 cm
 • Kettingmolen (100 cm)
 • King Kong (100 cm)
 • Monorail (<120 cm onder begeleiding van een volwassene)
 • Naiads waters
 • Oki Doki (95 cm)
 • Pony ride (80 cm)
 • Reuzenrad (<140 cm onder begeleiding van een volwassene)
 • Revolution (100 cm)
 • The Forbidden Caves (100 cm)
 • Wild water slide (100 cm)
 • Koggemolen (80 cm)
 • Locomotion (80 cm)
 • Wondergarden (80 cm)
 • Glijbaan kinderland (80 cm)
 • Rode baron (90 cm)
 • Cowboy playground
 • Meet & Greet met Bobbie & Jodie

De lengtes hierboven aangegeven zijn de minimale lengte, er is dus ook genoeg te doen voor kinderen. Voor de wat iets langere mensen onder ons wordt het wat lastiger want in sommige attracties mocht je niet langer zijn dan 1,95 meter.

We hebben echt enorm genoten, en niet extreem lang in de rij hoeven staan, het langste dat we hebben moeten wachten is een halfuur. Alleen jammer dat het park om 19:00 uur sluit, want in de vakantie periode kan het aardig druk zijn en dan heb je echt geen tijd om alle attracties te pakken.

Ben je bang voor Corona? Of heel voorzichtig dan moet je hier echt niet naar toe gaan. Er staan groene stippen in de wachtrijen maar 1,5 meter is ver te zoeken, op de mondkapjes wordt wel streng gecontroleerd.

Dagtickets.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.