Ik riep uit het niets op een zaterdagavond tegen m’n vriend “ik zou graag een keer willen wandelen bij de kinderdijk” Nou zo gezegd zo gedaan.

De volgende dag gingen we boodschappen doen en hij zegt ineens ja je moet straks wel eten in de auto want we gaan een rondje wandelen bij de Kinderdijk.. Dat is dus nou echt typisch hij, je zegt iets en hij plant het onverwachts in.


Met de auto naar Kinderdijk

Wij vertrokken zo rond half 12 richting Kinderdijk, vanuit Breda is het zo’n 3 kwartier rijden. Eenmaal aangekomen in het dorpje kan je daar op een groot parkeerplek parkeren, en ervoor kiezen om door een shuttle busje voor € 7,50 per auto afgezet te worden bij de Kinderdijk (ongeveer 10 minuutjes rijden). Je kan er ook voor kiezen om zelf met de auto die kant op te rijden, maar er is daar weinig parkeerplek en dan moet je maar geluk hebben of er nog een plaatsje is.

Wij hebben er voor gekozen om met de shuttle bus te gaan, de heen weg is gratis en op de terug weg moet je een ticket tonen (maar dat legt de chauffeur allemaal uit) wat ook fijn is de chauffeur vertelt onderweg een beetje wat je ziet en wat je kan gaan doen bij de Kinderdijk, want je kan er tegen betaling de molens bezoeken en je kan er voor kiezen om vanuit het einde terug naar het begin met de boot te gaan of een tochtje te maken met de rondvaart boot.

LET OP: Vergeet je mondkapje niet, die waren wij dus vergeten, ze hebben extra mondkapjes liggen maar heel minimaal.

Kinderdijk bezoeken

Kinderdijk telt maar liefst 19 molens, je wandeling zal waarschijnlijk starten bij het bezoekerscentrum waar je ook je tickets kan halen voor de shuttle bus terug en voor de boot en/of molens te bezoeken.

Vanaf het bezoekerscentrum loopt een fiets/voetpad naar de molens. Het is een openbaar pad, dus wil je alleen een wandeling maken dan is het geheel gratis!

Om de museum molens te bezoeken heb je dus wel een ticket nodig (haal deze eerst bij het bezoekerscentrum) als je helemaal aan het eind ben gekomen kan je ervoor kiezen om helemaal terug te wandelen of je pakt de boot terug naar het bezoekerscentrum (dit is niet de rondvaart boot).

Wat je meteen zal opvallen als je de molens bezoekt, is dat er in de molens altijd nog iemand woont. De tickets die je vooraan kan kopen (online kan ook) zijn voor 3 museummolens, de rondvaart en het bootje voor heen en terug.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.