In onze vakantie zijn we natuurlijk ook dagjes weg geweest, inmiddels zijn we al ruim een maand weer aan het werk. Maar ons volgende uitje was naar Walibi België!


Toen we aankwamen, moesten we nog even wachten. De poorten waren nog gesloten, maarja we waren dan ook erg vroeg aanwezig, het was voor ons dan ook wel ruim 1,5 uur rijden…

De vampier

Mijn man en ik houden beide wel van zo’n adrenaline kick als je in achtbanen gaat, al moet ik laatste tijd wel een achtbaan hebben waar ik echt dubbel check vast zit dus met beugel en met gordel, want je hoort laatste tijd vaak van die verhalen dat zo’n beugel open schiet, het zal je maar gebeuren…

Maar goed, we besloten als eerste in de vampier te gaan! We konden hier zo door lopen, want het was nog lekker rustig het park was immers net open en iedereen baant zich nog een weg door het attractiepark.

Normaal heb ik het niet zo op achtbanen waar je benen los bungelen, ben altijd bang dat ik mijn voeten ergens tegen aan stoot of dat m’n schoenen ineens uit vliegen, dus die had ik nog maar even extra strak getrokken!

Maar wat was deze achtbaan een aanrader! Je hebt een aantal loopings en maar liefst 3 kurkentrekkers, en je zweeft echt door de lucht, althans zo’n gevoel heb je wel!

Het begon op ten duur een beetje te miezeren en we besloten even een binnen attractie op te zoeken.

Los banditos- 4D

We besloten om hier naar binnen te gaan, we kregen een bril, waardoor je de film in 3D kan zien. De special effects waren leuk in elkaar gezet, zoals de bank die ineens naar beneden zakt of de wind door je haren die je ineens voelt, maar de film duurde misschien 5-10 minuten, en was echt gemaakt voor hele kleine kinderen. Die van de Efteling vind ik dan weer net iets meer gemaakt voor de hele familie.

Pulsar

Oké je geduld wordt hier wel echt op de proef gesteld, want we hebben hier ruim een uur in de rij gestaan, aangezien ze hier ook maar 1 karretje hebben rijden! Maar het was zeker het wachten waard!

Ik was aan de buitenkant gaan zitten, en mijn man naast mij, de karretjes worden gelukkig wel zo vol mogelijk gedaan, dat scheelt nog langer wachten!

Zodra je instapt word je vanaf het instap perron door een draai cirkel op de rails van de achtbaan gezet. En daar ga je dan.. je wordt 3 keer heen en weer gekatapulteerd, van voor naar achter, met max een snelheid van 100 km/u. De laatste keer ga je met flinke snelheid naar achteren, en word je op 45 meter hoogte los gelaten en zie je voor je dat de baan het water inzakt waardoor je dus een enorme splash krijgt! HOLY shit wat was deze gaaf, gelukkig was het mooi waar want ik kwam er echt door weekt uit!

Psyke underground

Ook hier hebben we best lang moeten wachten, de wachtrij vond ik ook saai vergeleken met de vorige attractie, maar goed! Deze geeft wel een adrenaline kick hoor.

Deze attractie is volledig overdekt, dus mocht je hier zijn op een minder zonnige dag, dan zit je hier droog! Ohja deze attractie is ook volledig in het donker, maar echt donker, je ziet geen hand voor ogen… in minder dan 3 seconden bereik je een snelheid van meer dan 85 km/u, en ga je door een looping op 45 meter hoogte, ik heb niet eens gemerkt dat we door een looping gingen joh, ik was gewoon helemaal gedesoriënteerd!

Radja river

Bij deze attractie was ik iets minder enthousiast, niet omdat ik geen zin had om nat te worden, ook al was ik net pas opgedroogd van de pulsar haha… Maar meer omdat ik in verschillende attractie parken in zoiets heb gezeten, en het nooit iets bijzonders vind, en je word er ook nooit nat in op een paar druppels na… 

Oké ik neem mijn woorden terug van wat ik hierboven zojuist heb gezet, dit is de eerste attractie met zo’n ronde boot, waar je dus echt goed nat wordt! Er zijn flink wat golven waar je tegen aan kletst en over je heen komen, daarnaast hebben ze watervallen waar je dwars door heen gaat en aan het einde hebben ze nog een leuke paal boven je hoofd hangen, zodra je er door heen komt, sproeit deze flink wat water over iedereen heen. Dit is dus tot dusver de beste wild water baan, waar je echt goed nat in wordt! Ook worden de bootjes gewoon vol gepropt..

Cobra 

Bij deze attractie heb ik doods angsten uitgestraald, wat was ik blij toen ik weer met beide benen ‘veilig’ op de grond stond…

Bij deze achtbaan schiet je vooruit en ga je hierbij 3 keer over de kop en daarna in z’n achteruit weer helemaal terug, het ging echt hard! 

Nu zou je zeggen, als je een beetje van achtbanen houd is dit toch geen ramp, nee klopt! Maar nu komt het, je zat alleen met een beugel bij je middel vast, niks geen beugel over je hoofd of een extra riempje. Ik was zo bang dat de beugels open zouden schieten, want je hoort de laatste tijd zoveel van die verhalen dus ik wil gewoon goed vast zitten en het liefst met nog een extra veilig riempje. Dus nee in deze zal ik niet snel meer gaan, tenzij ze het aanpassen natuurlijk! 

De weerwolf

In deze achtbaan wilde we eigenlijk al gaan nadat we uit de ‘vampier’ kwamen, maar hij was de hele tijd gesloten, ik denk een storing of iets, geen idee eigenlijk. Maar op ten duur zag ik er mensen heen lopen om in de rij te gaan staan dus wij besloten er ook naar toe te gaan. Hij ging eindelijk open, en waren net op tijd in de rij gaan staan want achter ons werd het steeds drukker.

Ik ben wel wat houten achtbanen gewend en weet ook dat ze vaak enorm van het schudden zijn, maar deze achtbaan mag echt wel de onderhoud in of vervangen worden voor iets nieuws. Je vliegt namelijk met 80 km/u over de baan heen, dus elk heuveltje of afdaling voel je wel, maar doordat je door de zwaartekracht ook een beetje omhoog komt uit je stoel pak je je vast aan de beugel, deze ging daardoor alleen maar strakker zitten, waardoor de rit er niet fijner op werd. Ik kwam er dan ook uit met zere heupen en een pijnlijke nek die door het geschud alle kanten op geschud werd.

Buzzsaw

Mijn man houdt niet zo van draaiende attracties en besloot dus om hier niet in mee te gaan, maar ik wilde wel graag dus ben ik maar alleen gaan. 

Het duurde even voordat we starten, want de beugels gingen steeds niet goed genoeg dicht door een meneer die iets te zwaar was, uiteindelijk is het toch gelukt. Maar uiteindelijk vond ik deze attractie tegen vallen, want hij duurde voor mijn gevoel echt maar een paar minuten en ging maar een paar keer in de rondte. Ik ben vaker in zulke attracties geweest, zoals in ‘moviepark germany’ en die vond ik daar dan weer veel leuker! 

Eten

Na dat we de attracties gedaan hadden, waar we het meest graag in wilde besloten om tegen 17 uur een restaurantje op te gaan zoeken om te gaan eten, zodat we de drukte voor zijn en daarna rustig aan naar huis konden rijden, aangezien dat ook zo’n 1,5 uur naar huis rijden is… Het eerste restaurant wat we tegen kwamen gesloten, de volgende gesloten nou dan maar richting de uitgang lopen om daar een restaurant te pakken, ook gesloten! Het park is tot 19 uur geopend, dus we hadden echt zoiets wat is dit? Er stond nergens iets aangegeven dat het eerder dicht zou gaan, want ‘s middags was alles dus wel geopend.. Vlakbij de ingang/uitgang hadden ze nog een grill die geopend was, dan maar even iets simpels eten. We wilde beide een broodje hamburger met uien, is alles op.. Hoe is het mogelijk.. 

Dus mijn vriend besloot om naar ‘Vier hoog’ Breda te bellen, dan gaan we steengrillen last minute, gelukkig was er nog plaats! Maar ja ik begon ondertussen wel flink trek te krijgen na al die adrenaline kicks, aan het einde zagen we een tentje die nog wafels verkocht dus besloten we die maar even te halen. Die smaakte overigens wel echt heerlijk! 

Voor de rest is het een mooi park hoor, wel veel voor volwassenen, want kinderen mogen daar bijna nergens in, al hebben ze daar bij veel attracties wel een baby switch zodat als je als ouder ergens in wilt, en die andere ouder er na niet helemaal opnieuw in de rij hoeft te staan, dus daar is wel over nagedacht! Daarnaast zijn de attracties ook echt gaaf! Al kunnen sommige misschien nog wat aanpassingen gebruiken. 

Maar welk park die tot 19 uur geopend is, sluit de restaurants al zo vroeg, en als er nou iets aangegeven stond oké, maar ook dat was niet het geval!

Gaan jullie liever naar Walibi België of Walibi Holland?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.