Ik leg altijd de avond van te voren m’n spullen klaar die ik mee wil nemen, en zet het klaar in de koelkast. In de ochtend heb ik hier namelijk geen zin in en dan pak ik gemakkelijk wat op mijn werk. Niet heel gezond dus. In dit artikel geef ik tips om een gezonde lunch te maken.


1. Kies voor een goede lunch box

Tegenwoordig heb je lunch boxen in verschillende vormen en maten, wat ideaal is en dus keuze genoeg! Maar wat is nou een fijne lunch box? Zelf vind ik de lunch boxen van mepal erg fijn! Deze heb je in 2 verschillende maten. De lunch box van mepal bestaat ook uit meerdere vakjes, zodat het voedsel wat je mee neemt gescheiden is als je dit wilt. Daarnaast beschikken ze ook over een los bakje waar je eventueel een sausje of groente/fruit in kan doen. De lunch boxen van mepal kunnen zelfs in de magnetron en dus eventueel zelfs geschikt om je avond eten in mee te nemen.

2. Iets anders dan boterhammen

Wist je dat brood best veel koolhydraten bevat? Vervang daarom eens per week die boterhammen voor een heerlijke lunch salade of een wrap gevuld met kip, sla en zuivelspread, of iets anders wat je lekker vind.

3. Neem lekker wat groenten mee

Tegenwoordig heb je heel wat keus in snoepgroenten, zoals komkommers, tomaatjes of wortels. Deze zijn vaak klein van formaat en is niet perse nodig om te snijden. Wil je toch wat andere groente mee nemen, dan zou je toch iets meer moeite moeten doen om te snijden, maar doe dat dan een avond van te voren en bewaar het in de koelkast. Ook kan je een lekkere salade mee nemen, met lekker veel verschillende groenten!

4. Vergeet ook een portie fruit niet

Iedereen weet dat 1 a 2 stuks fruit gezond is, maar toch wordt het vaak vergeten om te eten. Schil en snijd het fruit een avond van te voren en zet het afgedekt in de koelkast. Voor sommige fruit soorten kan het handig zijn om een beetje citroensap toe te voegen om het fruit verser te houden als het geschild is zoals appels of bananen. Je kan natuurlijk ook gedroogd fruit mee nemen zoals gedroogde abrikozen of bananen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.