Ingrediënten:
- rijst
- 1 kilo kipfilet
- 500 gram boontjes
- 4 teentjes knoflook
- 2 uien
- 3 theelepels uienpoeder
- 2 theelepels gemalen komijn
- 3 theelepels gemalen koriander
- 14 eetlepels ketjap
- 3 theelepels trassi (te koop bij ah)
- 2 eetlepels basterdsuiker
- 4 theelepels tamarindepasta (te koop bij ah)
- 3 theelepels gembersiroop
- 2 eetlepels sojasaus
- 250 ml water
- 2 eetlepels maizena
- Optioneel: Cassave kroepoek

Bereidingswijze:
- Kook de rijst, zoals aangegeven op de verpakking.
- Snijd de kipfilet in blokjes, snipper de uitjes, pel de knoflook.
- Breng een pan met ruim water aan de kook.
- Verhit olie in een wok, en bak de kipfilet hierin gaar.
- Kook ondertussen de sperziebonen haar in een pan.
- Pers de knoflook uit en voeg bij de kip, doe vervolgens de uien erbij en laat dit even rustig mee bakken.
- Voeg dan alle ingrediënten toe, behalve het water en de maizena, roer dit even goed door en voeg daarna het water toe.
- Meng de maizena met een klein beetje water tot een papje en voeg dit bij de ketjap marinade.
- Laat het even indikken totdat er een mooie saus ontstaat.
Let op: dit gerecht is gebaseerd op 2 grote eters, mocht je minder willen maken, halveer het dan gewoon.





Eet smakelijk!
Bron: Eef kookt zo