Ik ben een echte liefhebber van films/series, en kijk ze daarom enorm graag!. Soms heb ik dagen dan kijk ik liever een film en soms heb ik echt dagen zin om een serie weg te kijken. Heerlijk op de bank of in bed met wat lekkers erbij! Daarom deel ik vandaag met jullie mijn favoriete series!


The Society:

In het stadje West Ham hangt al enkele dagen een vreselijke stank. Een eindexamenklas van de lokale high school zou 10 dagen op kamp gaan in de bergen, maar zodra ze terugkeren vanwege ‘iets wat de weg blokkeert’, blijken alle overige familieleden en bewoners die niet op die schoolreis gingen verdwenen. Ze kunnen alleen communiceren met elkaar en hebben geen verdere toegang tot het internet en ze kunnen het stadje niet verlaten. Uiteindelijk moeten de jongeren zelf zien te overleven, waarbij keuzes gemaakt moeten worden over regels, leiderschap en bestuur. Het gaat over het leren samen leven met elkaar, overleven en elkaar helpen.

Deze staat zeker in mijn top 10 lijstje. Helaas heeft Netflix alleen aangekondigd dat er door alle Corona maatregelingen, geen 2e seizoen zal komen. Maar seizoen 1 is al zeker de moeite waard om te kijken, je zal alleen nooit weten hoe het verder afloopt.

Raising Dion:
Een vrijgezelle alleenstaande moeder ontdekt op een dag dat haar zoon superkrachten heeft en probeert erachter te komen hoe ze hem veilig en verantwoord kan opvoeden. Daarnaast probeert ze het mysterie rond de opkomende superkrachten van haar jonge zoon op te lossen. Ondertussen probeert haar zoon om zijn buitengewone gaven te beheersen en verborgen te houden voor de buitenwereld.
 
Deze staat ook zeker in mijn top 10 lijstje. Netflix heeft ook bevestigd dat er een nieuw seizoen aan gaat komen, alleen de release datum is nog niet bekend, dat wordt dus Netflix in de gaten houden.
 

Ginny & Georgia:
Ginny voelt zich een stuk volwassener dan haar moeder en de twee hebben een moeizame relatie. Haar moeder draagt een groot geheim met zich mee. Nadat ze jarenlang op de vlucht was, hoopt ze nu een nieuw leven op te bouwen in New England. Toch blijft het verleden haar achtervolgen.
Ook deze serie krijgt binnenkort een 2e seizoen.
 

Fate: The Winx Saga:
Fate: The Winx Saga is gebaseerd op de animatieserie Winx Club uit 2004. Het publiek waar deze serie zich op richt is dan ook de fans van de originele serie, die allemaal al opgegroeid zijn. De bekende personages zijn in een nieuw jasje gestoken en beleven nieuwe avonturen, maar met een tintje dat een stuk duisterder en volwassener is.
 
Overigens heb ik de kinderserie nooit gekeken, dus kan er geen vergelijking mee maken. Wel weet ik dat deze ook in mijn lijst van top 10 terecht komt, terwijl ik toch nooit echt van fantasy series houdt. Ook van deze serie heeft Netflix aangekondigd dat er een 2e seizoen komt.
 

Alvast een voorproefje zien van seizoen 2 ook? Kijk dan hieronder de trailer van seizoen 2.
 

Jane the virgin:

Jane Villanueva (Gina Rodriguez) is nog maagd wanneer ze te horen krijgt dat ze zwanger is. Na een foutje van een arts wordt ze per abuis bevrucht met het zaad van de uit marmer gehouwen hoteleigenaar Rafael uit Miami. Als een soap raakt het verhaal al snel verwikkeld in talloze driehoeksverhoudingen, intriges, verraad en schmierende schoonmoeders.

Ik kijk hem zelf overigens wel in het Engels i.p.v. Spaans. Maar deze serie behoort zeker in mijn top 10, en hoop stiekem dat er nog een nieuw seizoen gaat komen. 

Virgin River:

Melinda Monroe verhuist van het grote Los Angeles naar een klein gehucht dat Virgin River heet. De advertentie waarop ze reageerde, beloofde haar een gezellige praktijk om in te werken en een mooie blokhut om in te wonen. Bij aankomst blijkt al gauw dat dit loze woorden waren. De blokhut is vervallen en de dokter die in de praktijk werkt, is een chagrijn die haar niet in de buurt wil hebben. Mel wil echter niet terug naar LA omwille van persoonlijke redenen, en op aandringen van enkele lokale bewoners besluit ze Virgin River een kans te geven.

Afgelopen vrijdag is seizoen 3 online gekomen, finally!, na zo,n spannend einde. Deze komt ook zeker in mijn top 10.

V wars:

Wanneer een virus verspreid raakt en dit ervoor zorgt dat mensen in vampiers veranderen, worden allerlei maatregelen genomen om vampiers in toom te houden. Dokter Luther Swann is een slimme man en wordt gevraagd om onderzoek te doen. Hij is extra betrokken omdat patiënt zero zijn beste vriend Michael Fayne is! Samen met anderen gaat hij op zoek naar een manier om de verspreiding te voorkomen, maar is het niet al te laat?

Deze komt zeker in mijn top 10. Helaas staat er nog maar 1 seizoen op, ik hoop dat er een 2e seizoen gaat komen.

The 100:

De serie speelt zich 97 jaar na een nucleaire oorlog af. De enige overlevenden zijn de circa 4000 inwoners van ruimtestations die rondcirkelen boven de aarde. De ruimtestations hebben zich gebundeld tot een geheel: de “Ark”. Hulpmiddelen zijn schaars en op elk misdrijf staat de doodstraf, tenzij de dader de leeftijd van achttien nog niet heeft bereikt. De Ark is echter stervende, doordat steeds meer onderdelen die nodig zijn om in de ruimte te overleven beschadigd raken. Als laatste wanhoopsdaad besluiten de machthebbers in de Ark om 100 jeugdige bewoners, veroordeeld voor wat op de vooroorlogse aarde relatief kleine misdaden en misdrijven zouden zijn geweest, naar de aarde te sturen om te testen of het aardoppervlak weer bewoonbaar is geworden.

Deze komt ook zeker in mijn top 10 en met 7 seizoenen kan je voorlopig even vooruit.

Toy Boy:

Het woord toyboy is er om de relatie aan te duiden tussen een oudere vrouw en een jongere man. Hugo Beltrán voldoet aan die beschrijving; hij is namelijk de minnaar van de oudere, getrouwde Macarena Medina de Solís, The Mallorca Files). Maar aan hun band komt abrupt een eind als Hugo, nadat hij met Macarena een seksfeest heeft bezocht, op zijn boot wakker wordt en een brandend lijk aantreft op het dek. Het lichaam is van de man van Macarena, en zonder herinneringen aan die avond en met een snelle rechtszaak, verdwijnt Hugo voor vijftien jaar achter de tralies.

Zeven jaar na de veroordeling van Hugo, krijgt de jonge advocate Triana Marín, La Casa de Papel) het dossier van Hugo van haar bazin toegeschoven. Triana wordt gevraagd om de zaak van Hugo opnieuw te bekijken, en al snel ontdekt ze dat er veel mis is gegaan tijdens de rechtszaak. Hugo komt, in afwachting van zijn proces, vrij en vertrekt naar Marbella, waar hij weer in contact komt met de mensen uit zijn verleden.

Hopelijk komt er snel een seizoen 2 aan.

The Order:

Jack gaat naar Belgrave University met een verborgen agenda; hij wil bij de legendarische Hermetische Orde van de Blauwe Roos toegelaten worden. Hiervoor moet je echter uitgenodigd worden, je kunt je niet zomaar aanmelden of inschrijven. Gelukkig voor Jack komt hij in aanmerking voor de magische orde en begint hij aan zijn initiatie. Maar de Orde blijkt niet de enige groep aan de universiteit te zijn, en ook de magie die erbij komt kijken is niet altijd even simpel…

Jack woont bij zijn opa, Pete. Als jong kind is hij zijn moeder verloren. Sinds hij zich kan herinneren haat hij zijn vader, en Pete en hij verzinnen een plan. Toegelaten worden tot de Orde – en de boel dan van binnenuit kapot maken. De Hermetische Orde van de Blauwe Roos heeft namelijk iets te maken gehad met de dood van Jack’s moeder. Hoe dat zit, zul je zelf moeten bekijken.

Deze komt zeker in mijn top 10. Er staan momenteel 2 seizoenen van online en hopelijk gaat een 3e seizoen niet lang op zich laten wachten.

The Zoo:

Over de hele wereld ontregelen agressieve dieren het dagelijks leven. Jackson Oz, een jonge bioloog, beziet de escalatie met een steeds heviger angst. Wanneer hij bij een aanval in Afrika een groep leeuwen nauw ziet samenwerken, begrijpt hij dat de omvang van de ramp nog veel groter is dan gedacht. Met de hulp van ecologe Chloe Tousignant probeert Jackson de wereldleiders te waarschuwen voor het te laat is. De aanvallen worden steeds wreder en slimmer en als de oorzaak niet snel wordt achterhaald, zal de mens nergens meer veilig zijn.

Deze komt ook echt in mijn top 10, er staan momenteel 3 seizoenen van online. Hoop toch echt dat er nog een seizoen van gaat komen.

Chesapeake Shores:

Abby O’Brien-Winters woont met haar twee dochters in New York. Wanneer ze een telefoontje krijgt van haar jongere zus Jess, keert ze terug naar haar geboorteplaats, een schattig kustplaatsje genaamd Chesapeake Shores. Al snel blijkt dat zij niet de enige is die verlangt naar dat gevoel van thuis. Ook Abby’s moeder, zus Bree, broer Colin, broer Kevin en jeugdliefde Trace zijn ook al gauw weer te vinden in Chesapeake Shores.

En als laatste komt deze ook zeker in mijn top 10. Netflix heeft aangekondigd dat seizoen 5 er aan gaat komen.

Welke serie vindt jij een echte aanrader? En moet ik echt gaan zien.

2 Reacties

  1. Wat een leuke lijst met series. Jane The Virgin heb ik echt binnen twee maanden helemaal gekeken. Zo leuk! Ik kijk ook uit naar het tweede seizoen van Ginny & Georgia. Toy Boy heb ik nog niet gekeken, maar wel heel veel goede verhalen over gehoord. Deze staat nog op mijn lijstje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.