Daar gingen we weer, het begint ons gebruikelijke ritje te worden inmiddels. We zaten weer om 6 uur in de auto en die tijd hebben we ook echt wel nodig, we hebben best wel wat stil gestaan onderweg bij Antwerpen. We kwamen iets voor 8en hadden en hadden om kwart over 9 pas onze afspraak.

Verkeerd geluisterd

We meldde ons weer aan in de algemene hal zoals gebruikelijk en vervolgde onze route naar 710. Op de route van 710 moesten we ons weer aanmelden en plaats nemen in de wacht ruimte tot ons nummer op het scherm verscheen en we de route verder mochten vervolgen.

Op deze route konden we weer wachten in de wachtkamer, en ik herkende de wachtkamer van de vorige keer toen ik een hysteroscopie had.

Al vrij snel werden we binnen geroepen, dus wij liepen naar binnen en al vrij snel dacht ik heb ik een man, die dit onderzoek gaat doen? Waarom ik hier zo verbaasd over was, is omdat ik tot nu toe alleen maar vrouwelijke gynaecologen heb gehad.

Toen begon die vent ineens, alweer een half jaar geleden hea, de tijd gaat snel en kzei wel jaa maar dacht eigenlijk halfjaar? Wat halfjaar? Ik ken jouw helemaal niet? Of heb ik nu zo’n slecht geheugen? Mijn man zei namelijk precies het zelfde dus dacht, nou het zal wel. Maar toen..

Het bleek dat we verkeerde zaten, de naam niet omgeroepen was, leek dus heel erg op mijn ‘meisjesnaam’ alleen dan zonder ‘s’. Hebben wij weer hoor, kei voorschut dus we konden weer terug de wachtkamer in.

Voor de tweede keer een hysteroscopie

Dus, daar zaten we weer terug in de wachtkamer… Maar het wachten duurde niet lang en werden binnen 10 minuten weer binnen geroepen, en deze keer wel goed want ik herkende de gynaecoloog haha.

Ze ging eerst een inwendige echo maken en daarna begon ze met de hysteroscopie, wat deze keer flink wat buik krampen opleverde, ze moest ook best ver naar binnen aangezien mijn baarmoeder vrij hoog ligt! Gelukkig is er niks met mijn baarmoeder en eierstokken aan de hand, voor zover ze nu hebben gezien met de HyFoSy, HSG en hysteroscopie. Maar goed wat dan wel? Ja geen idee dat zullen we deze week te horen krijgen, want we moeten de volgende dag weer terug voor de uitslagen, mijn gewicht en/of we al mogen starten met een traject en welk traject zullen we dan ook wel te horen krijgen. Ik stond om 9 uur weer buiten, terwijl we eigenlijk pas om kwart over 9 de afspraak hadden.

Even Brugge in

Na het onderzoek zijn we eventjes Brugge ingegaan, we hebben wat rond gelopen, gegeten en even een kerkje binnen geweest en een kaarsje aangestoken! Brugge is echt een hele leuke stad om eventjes naar toe te gaan! En wat hadden we ook nog eens heerlijk weer!

TIP: Heb jij binnenkort ook een hysteroscopie? Als je wilt mag je een uur van te voren 2 paracetamols innemen. Het zal wellicht een hoop schelen voor de pijn.

Het onderzoek duurt hooguit een paar minuten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.