Als jullie mijn blog al wat langer volgen dan weten jullie dat ik in korte tijd 2 scooter ongelukken heb gehad, helaas heb ik van beide scooter ongelukken blijvend letsel aan over gehouden. 1 van die klachten is het letsel aan mijn nek, snel stijf en pijnlijk dus toen ik deze kussen mocht uitproberen zei ik hier direct ja op! In dit artikel lees je dan ook voor wie deze kussen geschikt is, de voor en nadelen en hoe ik deze kussen vind slapen!


De Calmzy hoofdkussen

Het Calmzy hoofdkussen is een kussen met maar liefst 5 lagen en moet je een goede ondersteuning geven voor je nek ongeacht of je nu een buik, rug of zijslaper bent.

Een goede kussen ter ondersteuning voor je nek is enorm belangrijk, als je niet op een juiste kussen slaapt voor jou wordt je vaak wakker met een zere nek, helaas weet ik daar alles van!

Het gebruik van de Calmzy hoofdkussen

Hierboven vermelde ik al even dat de kussen bestaat uit 5 lagen. De bovenkant, 3 kussentjes en de onderkant.

3 kussentjes? Ja de kussen bestaat uit een soort hoes met rits als je deze open ritst zie je 3 kussentjes zitten, bij de meeste kussen zit hier iets van schuim of watten in maar dat is bij deze kussen dus helemaal anders! Eigenlijk is het wel ideaal want de losse kussens kan je eruit halen om zo de hoogte in te stellen voor welke type slaper jij bent en de kussen kan je eventueel ook gebruiken voor een andere kussen mee op te vullen.

Als je dus een buikslaper bent haal je er 2 kussen uit en slaap je op 1 kussen. Ben je een rugslaper? dan slaap je het beste met 2 kussens en hoef je er maar 1 uit te halen. Maar ben jij net als ik een zijslaper? dan hoef je er geen kussens uit te halen.

Hoe slaapt de Calmzy hoofdkussen?

Ik heb het Calmzy hoofdkussen ongeveer een maand uitgeprobeerd. Helaas ben ik er zelf niet zo tevreden over, als ik wakker werd had ik toch flink last van mijn nek, hij was stijf en had het gevoel alsof ik helemaal scheef in bed had gelegen. Ik heb dan ook een whiplash, dus misschien is de kussen daar niet helemaal geschikt voor. Daarnaast ben ik echt een liefhebber van stevige/harde kussen en ja dat is deze kussen gewoon echt niet, hij is wel lekker zacht!

Ondanks dat ik er niet heel lekker op heb geslapen in bed zie ik nog steeds wel zijn voordelen in de kussen. Op de bank hebben wij namelijk nog geen kussens dus als ik een serie of film ga kijken pak ik de Calmzy hoofdkussen erbij en leg deze op de bank en ga dan lekker liggen! Op de bank vind ik hem voor mezelf dan wel weer heerlijk liggen want dan is zo’n stevige kussen weer te hard en bij de zachte kussen kan je er lekker in weg zakken en soms, heel soms val ik dan wel eens in slaap! Ondanks dat de kussen voor mijn nek in bed niet fijn lag, wil dat niet zeggen dat dat voor jouw precies hetzelfde is!

Mijn oordeel is dan ook dat het kussen voor mij toch nog net wat meer voordelen heeft dan nadelen, alleen omdat mijn nek klachten een grote rol spelen, speelt die ene nadeel dus een flinke rol in mijn oordeel. De kussen wordt dan ook zeer zeker nog in gebruik genomen alleen dan niet meer op bed maar af en toe lekker op de bank!

De voordelen:
  • Kwalitatief is het een goede kussen
  • De losse kussentjes kan je eruit halen en ergens anders voor gebruiken
  • In hoogte verstelbaar en dus geschikt voor buik, rug en zijslaper
  • 5 jaar garantie
Nadelen:
  • Niet geschikt als je van harde/stevige kussens houdt
  • Voor klachten zoals een whiplash is de kussen misschien niet helemaal geschikt, tenzij je misschien al een zacht kussen gewend bent.

Slaap jij liever op een harde of zachte kussen?

Hoe slaap jij het liefst? Je rug, buik of zij?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.