Recept: Ijstaart met karamelsaus en chocolade

Mijn vriend en ik zijn beide dol op ijs, zeker als de zon door komt, dan eten we regelmatig wat ijs. Nu kwam ik op Pinterest een recept tegen om een ijstaart te maken, en wilde dat wel eens uit proberen!

Mijn vriend was er helemaal weg van en de ijsstam was dan ook binnen een week op­čÖł


Ingredi├źnten
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 500 ml verse slagroom
  • 1/2 vanillestokje, het merg
  • Karamelsaus
  • Pure chocolade
Benodigdheden
  • Cake blik
  • Vershoudfolie
  • Mixer
Bereidingswijze
  • Bekleed een cakevorm met vershoudfolie en laat aan de zijkanten ruim wat folie overhangen.
  • Doe de gecondenseerde melk, de slagroom en het vanillemerg in een kom en klop dit tot een romig geheel, totdat het de dikte van slagroom heeft.
  • Smelt de chocolade in een steel pannetje
  • Verdeel een dun laagje van het roommengsel over de bodem van de vorm en strijk dit glad. Sprenkel daar met een lepel wat gesmolten chocolade en karamelsaus over. Schep daar weer voorzichtig een dun laagje van het roommengsel op en strijk weer glad. Ga zo door tot de vorm vol zit. Houd van de karamelsaus wat over voor de garnering tijdens het serveren. Klap het overhangende plasticfolie naar binnen en zet de vorm minimaal 1 nacht in de vriezer.
  • Haal voor het serveren de ijstaart met behulp van het plasticfolie uit de vorm en plaats deze op de aanrecht. Verwijder het folie voorzichtig en maak de ijstaart af met de overgebleven karamelsaus.
  • Snijd er plakjes vanaf en doe wat over blijft op dezelfde manier weer terug de vriezer in.

Eet Smakelijk

Bron: Rutger bakt

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: