Als jullie me al langer volgen weten jullie ook dat ik gek ben op pasta gerechten. Dit keer heb ik namelijk echt een zomerse ‘Italiaanse’ pasta voor jullie. De zomerse avonden vragen om frisse en smaakvolle ingrediënten en deze Italiaanse pasta met cherrytomaatjes past daar perfect tussen. Lees snel verder hoe je dit heerlijke maar makkelijke recept op tafel zet.


Ingrediënten voor 2 personen:
  • 120 gram penne
  • 2 stuks kipfilet
  • 1 prei
  • Bakje champignons van 250 gram
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • 1 teentje knoflook
  • 20 gram roomboter
  • 20 gram bloem
  • 100 ml melk
  • 100 ml groentebouillon
  • 1 bakje cherrytomaatjes
Bereidingswijze:
  • Snijd de kipfilet in blokjes en snijd de prei in ringen.
  • Snijd de champignons in plakjes of kwarten, net wat je zelf lekkerder vindt.
  • Doe wat zonnebloemolie in de pan en bak de kipfilet blokjes goudbruin.
  • Als de kip goudbruin is zet je het vuur iets lager en voeg je de prei, champignons en 1 tl Italiaanse kruiden toe.
  • Pel de knoflook en pers deze boven de pan met kipfilet uit. Haal de blokjes kipfilet met groente even uit de pan en doe dit even in een schaaltje.
  • Smelt de boter in dezelfde pan en voeg er de bloem toe en roer dit even goed door met een garde.
  • Voeg de melk en het blokje groentebouillon toe en laat dit voorzichtig aan de kook komen. Als de saus kookt, voeg je kip met de groente er weer door. Meng dit even goed door de saus.
  • Snijd de cherrytomaatjes in kwarten en roer dit samen met de penne, de kipfilet en de groente door de saus heen en schep het mengsel ben door.
buon appetito!

2 reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.