Bij ons in Hoge Vught zit er een Turkse supermarkt, met een heerlijke bakkerij waar je dus ook heerlijke Turkse pizza’s kan halen. Maar niets is zo lekker als een eigen gemaakt bordje eten op tafel! En daarom heb ik vandaag deze heerlijke Turkse pizza gemaakt van pizzadeeg voor jullie!
Ingrediënten:
- Een rol pizzadeeg
- Knoflookpoeder (naar smaak)
- 300 gram gehakt
- 1 ui
- 1 rode ui
- Tomatenpurree
- 1 rode paprika
- Zakje geraspte kaas
- Komkommer
- Zakje ijsbergsla
- 1 tomaat
- Optioneel: Flesje Turkse knoflook saus
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven alvast voor, volgens de aanwijzingen van het pizzadeeg wat je hebt.
- Snijd eerst de paprika in blokjes en snipper de ui wat grof.
- Bak daarna het gehakt samen met de paprika en ui in een pan, je kan ook eerst het gehakt rullen en daarna pas de paprika en ui erbij doen. Strooi er wat knoflook poeder (naar smaak toe)
- Rol daarna het pizza deeg uit op een bakplaat. Laat eerst het vocht en vet even ui de pan lekken, waar het gehakt mengsel in zit. Druk dan het gehakt mengsel aan met de achterkant van een lepel, over het pizzadeeg. Zorg dat je de randjes vrij houd.
- Strooi er de geraspte kaas overheen en zet voor 15-20 minuten in de oven (kijk bij jezelf even op de verpakking hoe lang, elk pizzadeeg is anders)
- Snijd ondertussen de komkommer en tomaat in plakjes en de rode ui in ringen.
- Kijk af en toe even bij de pizza, als het deeg goudbruin en krokant is dan is de pizza klaar.
- Je kan als je dat lekker vind, de pizza eten met wat knoflook saus.
Eet smakelijk!
Ga jij dit recept een keer proberen? Foto’s ontvangen van jullie creaties, is altijd leuk!