Ik zat te wachten op mijn menstruatie, ik was namelijk al een paar dagen overtijd, maar dat is niks nieuws. Gent had de afspraken gemaakt er vanuit gaande dat ik een specifieke datum mijn menstruatie zou krijgen, aangezien het onderzoek moest plaats vinden op een bepaalde dag van je cyclus. Ik sprak af met de vrouw dat ik dan zou bellen zodra mijn menstruatie begon.

En dat begon op vrijdag 17 maart 2023.

Afspraken verzetten?

Op vrijdag 17 maart begon ik wat bloed te verliezen, dat betekende dat m’n menstruatie ieder moment goed door kon gaan zetten, maar aangezien ik aan het werk was, kon ik in mijn pauze pas naar UZ Gent bellen.

Om half 2 dacht ik even snel te bellen, inmiddels al 20 minuten was ik aan het wachten, het was druk.. Ik wilde bijna de telefoon weg drukken, omdat m’n pauze bijna voorbij was toen er werd opgenomen.

Ik heel mijn verhaal gedaan en of ze dus kon kijken of de datums nog goed stonden, de mevrouw kon daar geen antwoord opgeven en de vroedvrouwen waren in gesprek, dus of ik over een kwartiertje dan even terug wilde bellen. Tja dat ging helaas niet, want dan moest ik weer aan het werk, dus sprak ik af om een mail te sturen, zodat zij hem door konden sturen naar de juiste afdeling.

Halsoverkop naar Gent toe.

Inmiddels was ik al 4 dagen ongesteld waarvan 3 dagen ruim bloedverlies, maar mijn menstruatie werd al wel weer minder. Ik werd iets voor 10en wakker en keek even in mijn mail of ik inmiddels al een mail terug had gekregen, maar helaas! Dus besloot ik meteen maar even te bellen en kreeg gelukkig gelijk iemand aan de telefoon die met mij mee kon kijken. Ze stelde me wat vragen, over mijn menstruatie, wanneer het begonnen was, hoelang mijn menstruatie meestal duurt.

En toen kwam het antwoord, waar ik al voor vreesde toen ik alle afspraken vrij vroeg op mijn werk, de afspraken moesten verplaatst worden! Maar omdat ik in mijn 3e dag van mijn cyclus zat moest het bloed prikken en de basale echo ‘vandaag’ nog plaats vinden, euhm ja mag ik uw dan zo even terug bellen, want dan moet ik mijn man gaan bellen! Ja dat is prima, hoorde ik aan de andere kant van de lijn en ik hing op.

Ik belde mijn man op, die ik overdag nooit opbelt dus gelukkig nam hij zijn telefoon op, en vroeg of hij dus eerder naar huis kon komen vandaag nog, ja waarom vroeg hij, dus legde ik uit dat we om 10 voor half 4 in Gent moesten zijn. Hij zou het gaan regelen op zijn werk maar door alle stress dat alles ineens omgegooid werd dacht ik oh shit, ik moet zelf ook werken van 16:00 uur tot 00:00 uur, dus ik belde mijn werk ook maar op met de hele situatie, oké ja het is niet anders, maar kom dan maar wel werken als je terug bent vanuit Gent, dan kom je maar wat later! Daar gingen we dan, om 13 uur stapte we de auto in onderweg naar Gent, ik barstte van de honger, want mocht voor dat bloed onderzoek dus niks eten dus mocht tot 17:00 uur niks eten!

De basale echo

Na wat file onderweg, kwamen we iets voor 15 uur aan in Gent, nog even snel mondkapjes vragen bij de balie en ons aanmelden bij de aanmeldzuil. Het liep een klein beetje uit en werd 20 minuten later dan onze afspraak gepland stond binnen geroepen.

Ze vroeg eerst hoe het met me ging, ze had wat medelijden omdat ik de hele dag niks mocht eten. Ik mocht me uitkleden achter het muurtje en ging wat ongemakkelijk op de stoel zitten met mijn benen in de voeten steunen, tijdens je menstruatie zo’n echo vind ik toch wat onprettig op de 1 of andere manier, Maar goed ze ging wat draaien en doen en moest aangeven als ze wat te hard duwde. Mijn baarmoeder kon ze wat moeilijk zien omdat deze wat hoog lag en daardoor ook moeilijker mijn eierstokken konden vinden, maar zoals ze nu kon zien op de echo zag ze geen reden om niet te mogen starten met een traject, dus daarin is gelukkig niks geks gevonden. Ik mocht me weer aankleden en kreeg een formulier mee om te gaan bloed prikken, mijn man moest ook gelijk wat bloed prikken en dus gingen we weer naar beneden toe.

Bloed prikken

Op het formulier bij mij stonden ruim 31 dingen waar ze op zouden gaan prikken en bij man maar een stuk of 5, maar dacht meteen als het maar niet tientallen buisjes afgenomen moeten worden, want dan kunnen ze me oprapen, maar het viel mee, het waren maar 5 buisjes. Rond 17 uur waren we klaar en konden we eindelijk weer weg, maar eerst onderweg maar even wat eten.

Onderweg hebben we even een Mc Donalds opgezocht om te gaan eten, want had zo’n honger! Mijn man keek op Google Maps ondertussen of er file zou zijn op de route, en ja hoor maar had ook niet anders verwacht rond dit tijdstip, maar liefst 45 minuten vertraging dus voor 19 uur thuis zijn, zoals mijn werk dacht gaat niet meer lukken. In de auto heb ik vrij weinig mee gekregen van de file, ik was zo bekaf dat ik heb liggen slapen, de hele weg naar huis en dan moet ik zo nog gaan werken pfff…

We waren pas rond 19:30 uur thuis en was dus ook pas tegen 20:30 uur op m’n werk, dus eventjes voor 3,5 uur nog werken en daarna lekker mijn bed in!

Ons volgende onderzoek is ook verplaatst van 31 maart 2023 naar 24 maart 2023, dat is het HyFoSy onderzoek, en oh jongens ik zie zo tegen dat onderzoek op! Ik houd jullie natuurlijk weer op de hoogte!

Heb je vragen over het HSG onderzoek?, heb je hem binnenkort zelf? Of misschien al wel gehad? Stel dan gerust je vragen onder deze post, dan neem ik ze mee in de volgende blog en tips of advies voor het onderzoek zijn ook altijd welkom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.