Een tijdje terug kwam ik een blog artikel tegen met dit onderwerp bij Esmee lifestyle en dat bracht me op het idee om hier ook een blog over te schrijven. Want dit kan voor veel lezers interessant zijn, want achter elke blog zit een verhaal en dit kan een simpel verhaal zijn maar soms kan er ook een heftig verhaal achter zitten. Ik ben ook begonnen met bloggen met een reden, en heb zelfs heel lang getwijfeld of ik het wel moest doen, maar nu ik al een tijd bezig ben met bloggen ben ik blij dat ik ervoor gekozen heb om te gaan bloggen. Vandaag lees je mijn verhaal achter mijn blog en hoe het allemaal begon.

Wanneer kwam ik in aanraking met websites?

Het eerste contact met websites bouwen begon net na de basisschool, ik vond het leuk om met tv bezig te zijn, en vaak dan de figuranten rollen, het was toen eigenlijk altijd mijn droom om iets met acteren/musical te gaan doen, dit is helaas niet gelukt maar ben wel vaak op sets geweest voor figuranten rollen, wat ik nog steeds leuk vind om te doen eigenlijk! daarom bouwde ik toen een website met wat ik had gedaan op dat gebied, dus eigenlijk een online portfolio, waar ik de inlog gegevens inmiddels niet meer van weet… Dus up to date is het niet meer.

Nadat ik mijn studies had afgerond op de middelbare en mbo besloot ik om een online cv te maken met mijn werkervaring in de recreatie branche. Toen ik eenmaal deze af had besloot ik al mijn horeca ervaring ook maar in een online cv te zetten, zo gezegd, zo gedaan! Je kan wel zeggen dat ik toen al de smaak te pakken had, want vond het zo leuk om bezig te zijn met het bouwen van websites!

Wanneer begon het schrijven?

Vroeger hield ik eigenlijk al dagboeken bij, ik was namelijk echt een binnenvetter en vond het daarom heerlijk om mijn gevoel van me af te schrijven. Nadat ik in de afgelopen jaar kreeg te maken met ‘herhaalde miskramen’ en heel veel vragen onbeantwoord bleven, omdat er simpelweg een taboe op heerst en er vrij weinig bekend over is en zeker hier in Nederland, besloot ik om onze verhalen te delen in de hoop de taboe rondom miskramen te doorbreken en ik hoop dat we andere vrouwen/stellen kunnen helpen met vragen die hun hebben.

Mijn eerste blog

Ik wilde mijn persoonlijke verhalen delen, maar ook graag andere onderwerpen die mij bezig houden, dus eigenlijk stukjes uit mijn leven, zoals reizen, dagjes weg, persoonlijke verhalen, hobby’s etc… Daarom was mijn eerste blog ‘een dagje dolfinarium’ en al snel volgde er andere artikelen van onze dagjes weg, reizen, ons traject naar een kind en nog veel meer! Het betekende onwijs veel voor me, het was een plekje voor mezelf, die ik graag wilde delen. In het begin durfde ik het in de vrienden/familie kring niet te delen, maar nu boeit het me niet en vind ik het leuk om mijn artikelen te laten lezen en het maakt het nog leuker als je er leuke reacties op ontvangt! Ik hoop dat mijn blog ooit meer bereik en volgers krijgt en ik hoop andere vrouwen/stellen te kunnen helpen met onze verhalen van ‘herhaalde miskramen’.

Het begin van Natascha blogt

Ik begon met bloggen op de gratis versie van wordpress, omdat ik zeker wilde weten of ik het echt leuk vind om een blog bij te houden. Ik denk dat ik na een maandje al zoiets had, dat dit het gene is wat ik graag wil doen… Vanaf toen ben ik opzoek gegaan naar een hosting waar mijn wordpress blog op kon draaien en ontstond www.nataschablogt.nl. Over de naam van mijn blog hoefde ik niet lang na te denken, ik wilde de naam graag simpel houden dus toen dacht ik dan doe ik mijn eigen naam en omdat het een website is met blog artikelen, plak ik er blogt aan vast, zo is het ook meteen duidelijk wat ik doe! En ik wilde er niet een specifieke onderwerp in zetten, omdat ik graag over meerdere onderwerpen wilde bloggen I.p.v alleen maar over ‘herhaalde miskramen en ‘ons traject naar een kind’. Nu mijn blog inmiddels al een tijdje bestaat ben ik blij dat ik voor deze naam ben gegaan, want intussen zijn er heel wat onderwerpen bij gekomen!

11 Reacties

  1. Slim om je naam te verwerken in je blognaam. Zo maak je het inderdaad persoonlijk en zit je nergens aan vast. Ik ben ook nog altijd tevreden over mijn blognaam Een goed verhaal, maar had in plaats van een .nu liever een .nl of com gehad.

  2. Interessant om je zo als blogger te leren kennen. Het is inderdaad belangrijk om open te zijn. Goed dat je miskramen ook bespreekbaar maakt. Wat vond je het moeilijkste om te delen op je blog?

    1. Toch wel onze verhalen van de miskramen, onze vriendenkring wisten er grotendeels vanaf alleen van familie nog niet iedereen, omdat die er nogal wat van vinden dat we zo snel al
      Aan kinderen wilde beginnen hebben we dit bewust geheim gehouden uiteindelijk na een jaar bloggen worden je artikelen ook steeds beter en SEO proef en is ze er uiteindelijk toch achter gekomen. Het moest er eer keer van komen maar nu maakt het me niks meer uit wat mensen er van vinden ik wil dat ons verhaal andere misschien kunnen helpen omdat je in Nederland op dat gebied niks verder komt

  3. Altijd leuk om te lezen hoe een blog ooit ontstaan is. Bij mij was het bijvoorbeeld omdat we gingen emigreren, om contact te houden met de familie. Daar heeft de blog nu tien jaar later niets meer mee te maken haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.