Ik weet nog goed toen ik onze pup kocht, genaamd Jago, dat wij om de zoveel tijd wisselde van voer, en enorm zoekende waren op welk voer hij het goed deed, uiteindelijk is dat Jarco geworden, en daar deed hij het goed op. Totdat ik een berichtje kreeg van ‘Just Russel’ of ik het voer van hun wilde proberen, en dacht waarom niet? Het is nu 3 jaar later dat we zo aan het tobben waren met voer voor Jago. Hoe reageert Jago op deze brokken? En wat vind Jago van de brokken? Je leest het in deze review!

Just Russel, voeding op maat voor jou huisdier

Ik had eigenlijk nog nooit van just Russel gehoord, totdat ze mij een berichtje stuurde of ik het hondenvoer wilde uitproberen. Just Russel is een online website, waar je een account kan aanmaken, gegevens moet invullen over jouw huisdier en vervolgens krijg je maandelijks, tweemaandelijks je voer thuis bezorgd, ook kan je het heel eenvoudig stop zetten, pauzeren of heractiveren. Het voer is op maat gemaakt, wat het beste bij jouw huisdier past. Het voer is 100% natuurlijk en gezond voor jouw viervoeter!

Hoe werkt het?

  • Je beantwoord allereerst een aantal vragen over je huisdier, zoals het geslacht, leeftijd, ras, gewicht, bekende allergieën etc. Zodat ze de voeding speciaal voor jouw viervoeter kunnen afstemmen op hun behoefte.
  • Het algoritme berekent daarna de beste samenstelling en dagelijkse portie voeding voor je huisdier.
  • Ook kan je er zelf nog leuke cadeautjes aan toevoegen zoals lekkere snoepjes of een leuk speeltje.
Een flexibel abonnement

Je kunt zelf bepalen wanneer je het voer in huis wilt hebben. Daarnaast kan je het abonnement ook heel eenvoudig pauzeren en zelfs stopzetten via je account.

Dankzij het algoritme weten hun ook precies wanneer jouw huisdier toe is aan nieuwe voeding. Dit laten ze via een mailtje weten, zodat je zelf eventueel de levering nog kan wijzigen.

Wat zat er in de doos?

Na het bestellen van de zak voer, kreeg ik deze een paar dagen later in huis. Mijn hond zat gelijk al te snuffelen bij de doos. Ik zelf had er nog heerlijke zalm snoepjes bij gedaan, maar just russel had naast de zak voer er ook een speeltje bij gedaan, al heeft dat speeltje het niet langer volgehouden dan een halfuur, toen lag het al in stukken. Onze hond heeft nogal sterke kaken en heeft zo’n touw zo door geknaagd en zeker als hij ermee aan het slingeren is en erop aan het knagen is alsof het een bot is, maar goed hij heeft er een halfuur plezier van gehad wat mij mooi de tijd gaf om de doos verder open te maken.

Wat ik dus zo leuk vind aan just Russel is dat het zak voer met een foto geleverd word van je huisdier, als je deze in je profiel zet. Daarnaast worden alle zakken standaard in 3kg zakken geleverd, zo blijft het voer verser en het scheelt een hoop gesjouw.

Review just Russel

‘S avonds was het dan zo ver, nadat ie heel de middag heeft moeten poseren voor mij, kon ie dan eindelijk zijn nieuwe voer gaan proberen. Wel gemixt met zijn oude voer natuurlijk, gelukkig heeft just russel een kaartje mee geleverd met hoeveel nieuw voer en hoeveel oud voer je hem dan gemixt moet geven en hoeveel dagen. Na een aantal dagen kan je dan volledig over gaan op het nieuwe voer.

Just Russel had echt een hele fijne maatbeker meegeleverd, daar staan dan verschillende letters op zodat je weet hoeveel je moet geven, op het zak voer van just Russel staat dan beschreven hoeveel 1 portie is, bij ons was 1 portie gevuld tot de L en om aan zijn behoefde te voldoen moet hij 2 porties op een dag dus s’ morgens en s’ avonds een portie tot aan L gevuld.

Na een aantal dagen konden we dan volledig over op het voer van just Russel en was voornamelijk benieuwd hoe Jago erop gaat reageren, aangezien hij heel slecht tegen andere voeding kan, terwijl ie met koekjes eigenlijk nooit ergens last van heeft, maar we gaan het zien.

Wat vond Jago van zijn nieuwe voeding?

Jago genoot van zijn voeding, elke keer als ik aan kwam met de maatbeker vol voer, stond ie weer te huppelen om me heen en zijn bak voer was ook zo weer leeg. Tijdens het uitlaten begon Jago al wat plak poep te krijgen, maarja hij had die middag in een vuilniszak lopen graaien en dingen gegeten die nou niet zo zeer goed zijn voor een hond dus het kan daar aan liggen.

Jago af nu inmiddels al 3 dagen volledig zijn nieuwe voer, maar die blijdschap van het voer verdween al snel als sneeuw voor de zon…

Mijn man maakte me s’ nachts wakker omdat Jago had lopen piepen en in huis had gepoept (ik had niks gehoord), in huis poepen en/of plassen doet ie dus echt nooit, tenzij ie zich echt niet lekker voelt. Nou daar stond ik dan om kwart over 4 s’ nachts poep te ruimen, mijn man ging maar even snel met hem naar buiten om vervolgens weer een paar uur verder te slapen, ik was gelukkig die volgende dag vrij.

Om 8 uur s’ morgens werd ik weer wakker gemaakt door Jago, die me een lik over m’n gezicht gaf en aan het piepen was , het was weer zover. Ik snel aangekleed, spullen gepakt en zag dat de woonkamer weer vol lag met poep, oké dat komt zo wel dacht ik, ik ga eerst hem snel naar buiten doen. En ja hoor, we waren net op tijd buiten en het kwam er weer met flinke diaree uit.

Ik had vandaag veel op de planning staan, maar niks van die hele planning ben ik aan toe gekomen, want Jago gaf inmiddels niet meer aan dat hij naar buiten moest en was ik dus om het halfuur poep aan het ruimen in de woonkamer, had inmiddels de ramen maar open gezet om de stank naar buiten te laten.

Tijdens de middag ronde was zijn diaree veranderd in echt water dunne poep, waar ook bloed bij leek te zitten. Jago is nou eenmaal onderdeel van het gezin en als hem iets mankeert dan schiet ik gelijk in de stress en bel ik de dierenarts, al is het alleen maar voor advies of geruststelling.

Naar de dierenarts of niet?

Ik sprak met de assistenten die me weliswaar gerust probeerde te stellen dat zijn darmen zo geïrriteerd zijn dat er dus bloed mee kon uit komen, maar ze merkte aan mij dat ik me toch wel zorgen maakte en gaf me de optie of om nog 1 dag af te wachten of om vanavond rond half 6 nog langs te komen en ik koos voor het laatste. Gelukkig zit de dierenarts op loopafstand en ben ik er met hem lopend naar toe gegaan, ondertussen heeft ie nog flink lopen poepen en zelfs moeten braken.

Mijn man kwam uit zijn werk ook maar naar de dierenarts gereden. Iets voor 6en werden we binnen geroepen en heeft ie medicatie mee gekregen daarmee moest het beter gaan en anders moest ik paar dagen later anti biotica komen ophalen.

De medicatie sloegen helaas niet aan, al was zijn poep niet heel erg dun meer maar nog steeds flinke diaree en besloten we de anti biotica op te gaan halen. Daarna is de diaree over gegaan en zijn wij natuurlijk ook direct over gestapt op zijn oude voer.

Conclusie: is het voer geschikt voor elke hond?

Wanneer je elke maand je voer thuis geleverd wilt hebben is just Russel echt wel een optie, daarnaast scheelt het ook een hoop getil met zware zakken, aangezien ze in zakken van 3kg aankomen.

Alleen reageerde Jago hier dus echt niet goed op ondanks dat de brokken licht verteerbaar waren en goed voor een gevoelige maag. Nu is onze hond eigenlijk ook nooit getest op voedselallergie of iets, dus ik zou ook echt niet weten waar hij dus zo’n heftige reactie op krijgt, misschien als ik dit weet, dat je dan zijn voeding nog beter op maat kan laten maken maar wij houden het vooralsnog lekker bij Jarco voer.

De snoepjes vond ie dan wel heel erg lekker en hier kreeg ie dan weer geen allergische reactie op.

De prijs

Ondanks dat het voer op maat gemaakt is voor jouw viervoeter, vind ik de prijzen best prijzig. Als ik kijk naar het voer wat wij nu gebruiken van Jarco heb je een zak van 15 kg voor € 52 bij just Russel betaal je voor 6x 3kg, dan heb je dus in totaal 18 kg voer wat bij je thuis geleverd word, maar wel een stuk duurder is, want hier betaal je € 80 voor

Ondanks dat Jago er niet tegen kon, denk ik wel dat het een goed concept is voor dieren die dus niet zo’z zwakke maag hebben en mensen die misschien moeilijk uit de voeten kunnen. Al vind ik het enige nadeel wat mij dan zou tegen houden om dan zo’n abonnement aan te schaffen is dan toch de prijs…

Kortingscode en/of gratis testzak!

Wil jij nou eens proberen of just Russel wat voor jou is en of het wat is voor je viervoeter? Dan heb ik namelijk goed nieuws! Want voor alle honden eigenaren mag ik namelijk een gratis zak voer weg geven van 3kg. Maak een account aan op just Russel, vul de informatie in over je hond en vul mijn kortingscode NATAS-DER35 om een gratis testzak te ontvangen, je betaalt alleen € 5 verzendkosten.

Maar niet alleen voor honden eigenaren heb ik leuk nieuws, voor katten eigenaren mag ik namelijk korting weg geven van 20%! Maak ook hiervoor een account aan en vul je gegevens in over je kat en vul de kortingscode NATAS-DER35 in om 20% korting te krijgen op jouw kattenvoer. Ook hier betaal je alleen € 5 verzendkosten.

9 Reacties

  1. Ben je onmiddellijk overgestapt naar het nieuwe eten? Of gemengd met het oude.. Dat is belangrijk voor hun maagje. Ik bestel Diezel zijn eten online. Hij krijgt speciaal senior eten. Dat is ook het beste voor zijn maagje. Hij heeft een zwak maagje.

  2. Dit is super herkenbaar! Ook wij hebben altijd veel ellende wanneer we switchen met hondenvoer. Helemaal nu onze hondjes wat ouder zijn (10 en 12 jaar). Beterschap met Jago!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.