Aangezien wij al een tijdje bezig zijn met onze kinderwens, ben ik ook al eventjes bewust bezig met voeding (althans dat probeer ik) Ook proberen mijn man en ik regelmatig te sporten, minimaal 1x in de week maar probeer zelf vaker te gaan! Daarom dat ik eens wilde delen wat ik in een week eet, en misschien dat ik het wel elke ga delen.

Ik eet altijd 4 keer op een dag (soms schiet het ontbijt er bij in) maar over het algemeen 3 hoofd maaltijden en 1 snack, meer snacks zou ik ook niet kunnen nemen i.v.m mijn onregelmatige werktijden kan ik niet de hele dag bezig zijn met voeding! De kcal die ik eet zijn 1637.


Mijn inspiratie bron

Ik ben zelf helemaal dol op ‘what i eat in a day video’s’, zo kijk ik momenteel graag Denise Anna, zij is zo’n leuke meid om te kijken, maakt leuke video’s van wat ze eet, zo heeft ze een serie gemaakt ‘hallo sixpack, ze maakt ook vlogs en nog veel meer! Zeker het kijken waard als je dus ook gezonder wil gaan leven, of het gewoon leuk vind om haar andere video’s te bekijken. Door haar heb ik dus echt motivatie gekregen om het weer eens op te gaan pakken en kijken of het nu wel lukt.

Schema: wat ik eet deze week

LET OP: Niet alles wat ik eet is gezond, ik probeer het wel maar ik ben nog een beetje zoekende, en neem a.u.b niet dezelfde hoeveelheden aan wat ik afweeg, dit kan namelijk voor jou te weinig of te veel zijn.

Hieronder zul je het schema te zien krijgen en daar onder volgen de foto’s van dag tot dag.

Maandag

Voor dit ontbijtje moet je wel een een beetje van zoet houden op de vroege morgen! Maar oh wat was dit lekker! Dit is kwark met karamel mouse, banaan en karamel bolletjes! Het recept vind je hier.

Karamel kwark ontbijt

Eigenlijk was het de bedoeling om zelf een broodje gezond te maken, maar ik had onverwachts een drukke dag, waardoor ik van huis was. Dus besloot ik om maar even bij de delifrance een broodje gezond te halen!

Broodje gezond

Ik ben normaal niet zo’n zalm liefhebber, maar dit was wel echt enorm lekker! De Italiaanse groente moest eigenlijk naturel zijn, maar heb er een klein beetje ketjap door heen gedaan, zodat het iets meer smaak gaf! Het recept kan je hier vinden!

Aardappelpartjes met zalm en Italiaanse roerbakgroente

Meestal neem ik in de avond m’n snack, maar dit ligt ook een beetje aan mijn diensten want als ik laat heb dan eet ik bijvoorbeeld mijn snack na mijn ontbijt of met mijn lunch samen.

Eierkoek met aardbeien en slagroom

Dinsdag

Dit keer weer een zoet ontbijtje, de ene keer houdt ik van een lekker zoet ontbijtje en de andere dag weer niet. Deze vega smoothie bowl zit boordevol fruit, alleen ik vind hem eigenlijk net iets te zoet!

Vegan smoothiebowl

Natuurlijk is dit niet mijn wekelijkse lunch maar af en toe mag dit natuurlijk wel! Een heerlijke tosti met ham/kaas en wat Chili saus. Heerlijk! En in principe kan je alles eten, als je maar binnen je kcal blijft die je mag eten.

Tosti ham/kaas met Chili saus

Deze friet stroganoff was lekker, maar geef mij maar gewoon friet + snacks. Daar geniet ik toch het meeste van.. Dit recept is dan ook niet dat ik zeg van hmm dat ga ik nog eens maken!

Friet stroganoff

Woensdag

Deze karamel rijstwafel met aardbeien, kwark en witte chocola is een prima ontbijt voor als je lekker thuis kan ontbijten, want een dag van te voren maken is geen optie! Alleen de chocola was bij mij meer aangebrand dan dat er chocola overheen zat, maar ach het smaakte alsnog heerlijk!

Snack a Jack karamel met aardbeien

Normaal ben ik niet zo’n avocado fan, maar sinds ik op mezelf woon ben ik heel erg van dingen uit proberen dus zo ook deze toast met tonijn en avocado! De avocado proefde je bijna niet eens en doordat het ergens door heen zit geeft het ook meteen een hele andere smaak!

Toast met tonijn salade

Dit broodje Amerikaanse hamburger broodje was niet heel gezond, maar wel binnen mijn kcal gebleven!

Amerikaans broodje hamburger

Donderdag

In de winter kan ik al genieten van wentelteefjes, maar nu kan ik er nog vaker van gaan genieten met dit gezonde recept ervan!

Wentelteefjes met aardbeien en ahornsiroop

Op mijn werk vind ik het lastig om gezond te blijven eten en vooral wat neem ik mee, wat is makkelijk om mee te nemen maar toch gezond! Dan kom ik toch vaak op wraps uit. Deze keren waren het BLT wraps!

BLT wraps

En heel heel soms, genieten we ook wel eens een dag, zonder iets af te wegen. Normaal is dat op zaterdag, maar was deze dag zo moe, had slechts geslapen, moest vroeg beginnen met werken. Dus lekker een bord met friet en nog wat kipnuggets!

Friet speciaal

Vrijdag

Oké dit ziet er misschien niet heel smakelijk uit en toen ik het zag dacht ik ook wel even, hmm ik weet niet of dit iets voor mij is! Maar oh wat was dit verrukkelijk, de honing maakt het ook wat zoeter en de noten proef je goed!

Paleo ontbijtrepen

Ik was mijn lunch vergeten mee te nemen, maar wilde geen eten halen op mijn werk en aangezien ik met de bus moet naar m’n werk besloot ik om bij Julia’s een broodje tonijn te halen (vergeten een foto te maken)

Nadat ik thuis was met werk heb ik een pan met nasi gemaakt met ketjap, er moest eigenlijk nog wat groente door heen, maar had van de week de pot groente uit m’n handen laten vallen en vergeten om een nieuwe te halen!

Nasi goreng

De zaterdagen en zondagen zal ik niet altijd in de menu’s opnemen, vaak zijn die dagen druk en vergeet ik gewoon foto’s te nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.