Vorig jaar zagen we onze vrienden alleen zo af en toe eens en op verjaardagen, daar wilde ik het nieuwe jaar verandering in gaan brengen. Zo gezegd zo gedaan!

Ik liet er geen gras over groeien en stelde mijn idee voor, om 1x in de maand met onze vrienden wat te gaan doen. Het hoeven niet altijd spelletjes te zijn maar kunnen ook activiteiten buitenshuis zijn.

In dit artikel lees je hoe ik te werk ben gegaan, om zulke dagen te plannen.


1. Stel het idee eerst voor

Als jullie elkaar allemaal weer zien, vraag iedereen dan wat ze van het idee vinden. Zo weet je voor jezelf wie je erin mee kan nemen, zodat je de andere er niet lastig mee valt. En zo is meteen duidelijk met hoeveel man je elke keer rekening moet houden.

2. Maak een groeps app aan

Nu dat je weet wie het zien zitten om eens in de maand iets te gaan doen, kan je diegene allemaal toevoegen in de groeps app. Maak een berichtje wat de bedoeling is van deze app, en stel gelijk een eerste activiteit voor.

3. Plan een activiteit op tijd in

Plan een maand van te voren een activiteit in, zodat de kans er is dat er zoveel mogelijk vrienden kunnen komen. Zodat iedereen er rekening mee kan houden, wanneer het is en niet iets ingepland hebben.

Houd er rekening mee dat met een grote groep vrienden, niet iedereen kan op dezelfde datum. Zorg dan dat je een datum pakt, dat de meeste kunnen, de andere kunnen dan eventueel volgende maand weer mee doen met een activiteit.

4. Zorg dat alles duidelijk is

Als jij degene bent die zo’n dag in plant zorg dan dat alles duidelijk is. Denk aan: waar is het?, moeten er mensen met elkaar mee rijden? Wat doen we met eten & drinken. Stuur iedereen een tikkie als dat nodig is voor de kosten.

5. Deel de kosten

Als je een activiteit bij jouw in huis doet en je moet daarvoor drinken en snacks in huis halen en misschien wel iets voor het avond eten als vrienden blijven eten. Wees dan niet bang om in de groep te gooien of iedereen mee betaald met de kosten (boodschappen zijn al duur genoeg) of laat iedereen zelf wat lekkers mee nemen.

Wij hebben de komende maanden al wat leuke dingen op de planning staan!

Heb jij nog leuke ideeën om te doen met vrienden? Laat het gerust weten in de reacties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.