Welkom bij deze smakelijk foodblog! Vandaag nemen we je mee naar een culinaire ontdekkingsreis van Grieks eten in het hart van Breda. Misschien ben je zelf wel eens in Griekenland geweest? Bij dit restaurant voelt het alsof je in Griekenland bent. De serveerders zijn Grieks en natuurlijk het eten is Grieks en is zeker het proberen waard!

Het restaurant rhodos is te vinden aan de veemarktstraat in Breda.


Bij binnenkomst werden we vriendelijk begroet door een ‘jonge dame’ die checkte even onze namen en bracht ons naar de tafel. We hoefde niet lang te wachten en er werd al gevraagd of we al iets te drinken wilde. We kregen de menu kaart en een heerlijk broodje met knoflook saus.

Een paar minuten laten kwamen ze vragen of we een keus hadden kunnen maken en jazeker dat hadden we! We moesten zowel het voorgerecht als hoofdgerecht tegelijkertijd door geven, als voorgerecht besloot ik om om voor de kalamaria tiganita (inktvisringen met knoflooksaus) te gaan en mijn man voor de loukaniko (gebakken griekse boerenworst met groenten) te gaan, en dat was zeker een goede keus!

De inktvisringen met knoflooksaus
Griekse boerenworst met groenten

Het voorgerecht was zeker goed in de smaak gevallen, het personeel vroeg of het gesmaakt had en of ze het mee mochten nemen. Langzamerhand kwam onze tafel vol te staan met lekkers van het hoofdgerecht want mijn man en ik besloten om samen voor het rhodos menu te gaan! Het was niet alleen voordelig in prijs maar zo kreeg je ook verschillende stukken vlees, ik kan namelijk nooit een keus maken met uiteten!, alles ziet er zo lekker uit!

Het rhodos menu is voor 2 personen en bestaat uit: 2 stukken souzouki, 2 stukken lamshaas, 2 stukken souvlaki, 2 stukken kipfilet, een flinke portie gyros, een portie Griekse boerensalade, tzaziki saus, knoflook saus, mayonaise en een portie frietjes.

Het was veel maar goed te doen voor 2 personen, alleen de frietjes en wat salade was blijven staan en mijn Griekse tomatenrijst want die vond ik persoonlijk iets te zoet maar voor de rest heb ik echt zitten genieten van het eten, dus mocht je hier een keer gaan eten bestel dan een keer een rhodos schotel.

Elke keer als het personeel kwam vroegen ze vriendelijk of het gesmaakt had en of ze het mee mochten nemen. Deze keer vroegen ze ook of we nog een toetje wilde want daar hebben ze een andere kaart voor. Ik wilde nog wel een dame blanche en mijn man nam nog een kopje koffie.

Daar komen ze aan met mijn ijsje en een vuurwerk fakkel ding, mijn man zei tegen mij dat is niet voor ons volgens mij waarop ik terug reageerde ja echt wel, het personeel feliciteerde ons met ons 1 jarig huwelijk jubileum.

Oké ik ben even een uitleg verschuldigd aan mijn man haha, heel eerlijk ik had er zelf ook niet meer op gerekend. Het was namelijk zo toen ik reserveerde had ik bij de opmerkingen neergezet dat wij kwamen eten omdat wij 1 jaar getrouwd zijn en of dat daar misschien iets leuks mee gedaan kon worden. Wist ik veel dat dat ook echt ging gebeuren want zeg nou eerlijk de meeste restaurants lezen de opmerkingen niet eens of ze lezen het wel maar doen er niks mee dus het was voor mij ook een verrassing. Mijn complimenten voor dit restaurant, dat zijn toch wel extra punten die je als gast aan hun mee geeft want zoiets vergeet je niet snel meer.

Ben je benieuwd geworden? Ga er dan zeker zelf een keer genieten van het eten. Je kan er binnen zitten maar ze hebben ook een heerlijke tuin waar je kan eten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.