Ja, 5 april was het zover! Onze uitslagen van alle onderzoeken die we de afgelopen tijd hebben gehad kregen we vandaag te horen! Ook zouden we vandaag te horen gaan krijgen of we een traject mogen gaan starten en welk traject dit dan zou zijn! Ik heb uitgekeken naar deze dag, maar heel eerlijk zag ik er ook tegenop! Niet wetend wat de uitslagen zouden zijn, ik hoopte aan de ene kant dat er iets uit zou komen omdat je dan een oorzaak hebt, waar de miskramen vandaan komen.

Het gesprek

We waren echt al vroeg in het ziekenhuis, zo vroeg dat op sommige afdelingen het licht nog niet eens aan stond. Ze hadden vandaag ook wat problemen met ‘het nieuwe systeem’ waardoor we ons niet konden aanmelden dus zijn we maar naar de afdeling gegaan waar we altijd onze gesprekken hebben en die heeft ons aangemeld en konden plaats nemen in wacht ruimte C.

Na ongeveer 3 kwartier werden we binnen geroepen, want ja wij waren gewoon extreem vroeg aanwezig. Ze nam met ons alle onderzoeken stap voor stap door ze begon met alle bloed uitslagen die waren prima in orde, op PCOS hadden ze me ook geprikt maar daar val ik eigenlijk een beetje tussen in ik heb het wel maar ook weer niet, het is er niet dik opgedrukt dat ik het echt heb dus dat is aan de ene kant wel weer fijn. Mijn schildklier willen ze regelmatig gaan prikken omdat dat nogal soms kan verschillen bij wat jongere mensen.

Na deze uitslagen ging ze over na de uitslag van de HyFoSy, HSG en hysteroscopie. Op de HyFoSy dachten ze een afwijkende vorm van mijn baarmoeder te zien waardoor ze een HSG onderzoek extra hebben ingepland, op de HSG was deze afwijking weer niet te zien en kreeg ik voor de 2e keer een hysteroscopie ook dit was helemaal prima en er was dus niks afwijkends gevonden.

Welk traject gaan we in?

25 mei 2023 moeten wij nog even terug, dan moeten de laatste kilo’s eraf zijn dus nog even alles op alles zetten om op die 93 kilo te komen en het liefst misschien nog minder, ik heb nog 1,5 maand dus het moet te doen zijn!

We hebben nog geen datum voor in juni maar in juni mogen we starten met IUI, ben super blij dat er eindelijk iets gaat gebeuren, ondanks dat we een zwaar traject tegemoet gaan.

We hebben alvast wat uitleg gekregen hoe het in zijn werk gaat en dat alles omtrent IUI niet te plannen valt dus alles vindt last minute plaats. Maar hopelijk mag dit op een mooi wondertje uit wijzen!

Ook hebben we alvast uitleg gekregen over de prik pen, mocht er tijdens de echo’s te zien zijn dat ik niet vanzelf een eisprong ga hebben dan moet ik mezelf of mij man een prik in mijn buik zetten, dit is iets waar ik wel echt tegen op zie!

Bedankt weer voor het volgen van ons traject!

Liefs Natascha

Heb jij tips wat we eventueel moeten regelen voor onze verzekering? Of tips voor of tijdens het gehele IUI traject? Laat het me weten in de reacties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.