Recept: Ijskoffie

Wij lusten echt graag Ijskoffie samen, en als we in de stad zijn bestellen we die ook maar al te graag! Maar jij kunt ze nu thuis ook zelf maken. 2 weken geleden deel ik al een recept van een Ijskoffie milkshake en dit wordt een Ijskoffie!


Ingrediënten:

  • 2 dubbele espresso’s
  • 100 ml gecondenseerde melk
  • 2 theel vanillesuiker
  • Karamelsaus
  • 10 ijsblokjes
  • Kant en klare slagroom

Bereidingswijze:

  • Maak de espresso’s (ik gebruikte oploskoffie, en deed de kommetjes halfvol schenken met kokend water)
  • Als je de koffie iets zoeter wil hebben doe je in elk kommetje een theel vanillesuiker en wat karamelsaus en roer dit goed door.
  • Zet de espresso’s voor minimaal 2 uur in de koelkast.
  • als de koffie goed is afgekoeld doe je de koffie, samen met de gecondenseerde melk en ijsblokjes in de blender.
  • Mix het geheel net zolang totdat je de ijs niet meer hoor crunchen.
  • Giet het in een glas en doe er wat kant en klare slagroom op en giet er wat karamelsaus overheen!

Bron: Lekker & simpel

Geniet ervan!😉

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: