Wij lusten echt graag Ijskoffie samen, en als we in de stad zijn bestellen we die ook maar al te graag! Maar jij kunt ze nu thuis ook zelf maken. 2 weken geleden deel ik al een recept van een Ijskoffie milkshake en dit wordt een Ijskoffie!
Ingrediënten:
- 2 dubbele espresso’s
- 100 ml gecondenseerde melk
- 2 theel vanillesuiker
- Karamelsaus
- 10 ijsblokjes
- Kant en klare slagroom
![](https://i0.wp.com/www.nataschablogt.nl/wp-content/uploads/2021/08/img_8593.jpg?resize=825%2C619&ssl=1)
Bereidingswijze:
- Maak de espresso’s (ik gebruikte oploskoffie, en deed de kommetjes halfvol schenken met kokend water)
- Als je de koffie iets zoeter wil hebben doe je in elk kommetje een theel vanillesuiker en wat karamelsaus en roer dit goed door.
- Zet de espresso’s voor minimaal 2 uur in de koelkast.
- als de koffie goed is afgekoeld doe je de koffie, samen met de gecondenseerde melk en ijsblokjes in de blender.
- Mix het geheel net zolang totdat je de ijs niet meer hoor crunchen.
- Giet het in een glas en doe er wat kant en klare slagroom op en giet er wat karamelsaus overheen!
![](https://i0.wp.com/www.nataschablogt.nl/wp-content/uploads/2021/08/img_8594.jpg?resize=768%2C1024&ssl=1)
![](https://i0.wp.com/www.nataschablogt.nl/wp-content/uploads/2021/08/img_8595.jpg?resize=768%2C1024&ssl=1)
![](https://i0.wp.com/www.nataschablogt.nl/wp-content/uploads/2021/08/img_8596.jpg?resize=768%2C1024&ssl=1)
![](https://i0.wp.com/www.nataschablogt.nl/wp-content/uploads/2021/08/img_8597.jpg?resize=825%2C619&ssl=1)
Bron: Lekker & simpel
Geniet ervan!😉