Over iets meer dan een maandje is het dan zover, op 23 augustus 2021 om precies te zijn, ga ik voor mijn scooter theorie.

Het theorie examen kan heel spannend zijn, het liefst wil je het natuurlijk in 1 keer halen.


Het theorie examen oefenen

Het theorie examen oefenen kan op meerdere manieren. Zo kun je leren vanuit het boek, oefentoetsen maken en natuurlijk jezelf (laten) overhoren. In deze post ga ik verder in op de manieren om het theorie examen te oefenen.


Leren vanuit het e-book

Er zijn vast rijscholen die theorieboeken aanbieden maar mijn rijschool heeft een online theorie boek, waar ik de hoofdstukken kan oefenen en daarna een proef examen kan doen over dat hoofdstuk. Dat gaat allemaal via Ittheorie.


Oefentoetsen maken

Zelf had ik het boek per hoofdstuk gemaakt en ging ik met de hand aantekeningen maken. Daarna ben ik aan de slag gegaan met de oefen toetsen die rondom dat hoofdstuk hoorden. Als ik vragen fout beantwoord had of vragen die ik gegokt had schreef ik weer op. Zelf vind ik het stukje borden en wie wanneer voorrang heeft het moeilijkste. Maar door continu te herhalen en op te schrijven onthoud ik het veel beter. De eerste 20 oefentoetsen was ik allemaal gezakt en elke keer had ik er net 3, 2 of 1 te veel fout. Intussen gaat het oefenen al wat beter!

Heel veel succes met jullie theorie examens!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.